Veel üks oluline põhjus, miks ei tohi telefoni tualetti kaasa võtta

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Kuigi paljud meist seda tunnistada ei taha, on siiski tõsiasi see, et me kasutame tualetis oma nutitelefone üsna agaralt. See võib tunduda kahjutu ajaviitena, kuid on mitu olulist põhjust, miks me sellest loobuma peaksime.

Today kirjutab, et nutitelefoni tualetis kasutamine suurendab nimelt hemorroidide ohtu. 57 protsenti brittidest võtavad oma telefoni vetsu kaasa, mis tähendab, et nad kõik on ohus. Eestis samalaadsed uuringud puuduvad, kuid on selge, et oleme tõenäoliselt oma harjumustelt vähemalt samal tasemel.

Inimesed kipuvad potil kauem istuma, kui telefon näpu vahel. See omakorda võib viia hemorroidide moodustumiseni. Hemorroidid on pärakus asuvate veenikomude põletik. Hemorroidid on väga levinud, inimesed lihtsalt ei räägi sellest.

Teine ilmselge risk on bakterid, mis tualetis vabalt lendlevad. Nii võib su telefon saastuda isegi salmonella või noroviirusega.

Arstid aga mõistavad, et inimesed ei taha oma harjumusest nii kergelt loobuda. Seetõttu annavad nad hea soovituse – hoia telefoni oma vasakus käes, kui sa oled paremakäeline. Kui sa oled aga vasakukäeline, siis vaheta tualetis käimise ajaks kätt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles