Soomes tegutseb karistamatult sarikihutaja

Copy
Eesti kiiruskaamera. Pilt on illustratiivne.
Eesti kiiruskaamera. Pilt on illustratiivne. Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Täna kirjutas Soome liiklusturvalisuse keskuse juht, et riigis tegutseb sarikihutaja, kelle tabamiseks pole politseil vahendeid. Nüüd aga teatas politsei, et on ligi 30 korda kiirust ületanud mehe kinni pidanud.

Helsingin Sanomat teatab, et mees tabati eelmisel nädalal. Teda ei võetud kinni siiski mitte kiiruseületamise, vaid selle tõttu, et tema autost leiti asitõendeid teiste kuritegude kohta.

Länsi-Uudenmaa politsei kriminaalkomissari Tero Tonteri sõnul sõitis mees lisaks kiiruseületamistele Helsingi lähistel Espoos ka kuus korda ilma juhiloata.

Soome politsei liiklusturvalisuse keskuse juht Dennis Pasterstein kirjutas teisipäeval oma Twitteri kontol sarikiiruseületajast ja kurtis, et tema tegevuse lõpetamiseks puuduvad politseil vahendid.

Pasterstein kirjutas, et isik on sel aastal juuli keskpaigaks ületanud kiirust 29 korda. Kihutamised jäävad Helsingi lähialadele ning isikut on alus kahtlustada ka räigetes liiklusturvalisuse rikkumistes.

Sellest hoolimata on tema peatamine Pastersteini sõnul politseile antud vahenditega võimatu. «Hakkasin ette valmistama tema sõiduki konfiskeerimist kuriteo asitõendina,» rääkis Pasterstein Iltasanomatele. «Kuid prokuröriga asja arutades tuli välja, et selleks peab olema täide viidud süüdimõistev kohtuotsus.» Kuna see puudub, siis saab kiiruseületaja segamatult jätkata.

Kõnealuselt kihutajalt on sõiduõigus juba varem ära võetud, kuid see pole tema tegevust pärssinud. «Olen väga mures selle pärast, et kellestki saab lõpuks tema ohver,» ütles Pasterstein väljaandele. «See tõenäosus kasvab iga päevaga.»

Soomes konfiskeeritakse auto siis, kui juht tabatakse autoroolist joobnuna teist korda. Kiirust ületavate huligaanide puhul pole seda abinõu aga kasutatud, sest kuritegu on liiga leebe.

Pastersteini sõnul kasutas sarikiiruseületaja autol ka varastatud numbrimärke ning on sattunud mitmesse liiklusõnnetusse, mida politsei praegu uurib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles