Video: Greta Thunberg näitas grimassiga, mida ta arvab Donald Trumpist (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Greta Thunberg näitas grimassiga, kuidas ta suhtub USA presidenti Donald Trumpi
Greta Thunberg näitas grimassiga, kuidas ta suhtub USA presidenti Donald Trumpi Foto: Andrew Hofstetter / REUTERS/Scanpix

Eile, 23. septembril New Yorgis ÜRO kliimakonverentsil sõna võtnud noor rootslannast kliimaaktivist Greta Thunberg on saanud USA presidendi Donald Trumpi tähelepanu osaliseks.

Briti ja Soome meedia teatel kohtusid Thunberg ja Trump enne konverentsi algust juhuslikult ÜRO peahoone fuajees.

Telekaamerad jäädvustasid kahe kuulsuse ootamatu kohtumise ja Thunbergi tigeda grimassi, kui ta Trumpi nägi.

Greta Thunberg vaatamas Donald Trumpi saabumist ÜRO peahoonesse New Yorgis. Meedia sõnul näitas tüdruk näoilmega, mida ta Trumpist arvab
Greta Thunberg vaatamas Donald Trumpi saabumist ÜRO peahoonesse New Yorgis. Meedia sõnul näitas tüdruk näoilmega, mida ta Trumpist arvab Foto: Andrew Hofstetter / REUTERS/Scanpix

Noore rootslanna näoilmest sai nii meedia- kui sotsiaalmeediahitt, mida paljud on kommenteerinud.

Nende seas ka USA demokraatide presidendikandidaadiks saada sooviv Julian Castro, kes kirjutas oma tviidis: «Nii mõnigi meist oleks olnud sama ilmega».

Thunberg pidas ÜRO kliimakonverentsil tundeküllase kõne, milles süüdistas juhtival kohal olijaid noorte petmises. Samas ta ei maininud ühegi juhi, kaasa arvatud Donald Trumpi nime.

Greta Thunberg esines 23. septembril ÜRO kliimakonverentsil kõnega
Greta Thunberg esines 23. septembril ÜRO kliimakonverentsil kõnega Foto: Lucas Jackson / Reuters/Scanpix

«Te röövisite minu unistused ja lapsepõlve, tehes tühje sõnu, kuid samas on mul ka vedanud, sest ma saan teile vastu astuda. Midagi tuleb teha, et inimesed kliimamuutuse tõttu ei kannataks ja meie elu toetav ökosüsteem kokku ei kukuks,» sõnas 16-aastane kliimaaktivist.

Ta lisas, et kõik noored vaatavad otsustajate poole ning kui need otsustajad noori petavad, siis noored ei anna neile seda mitte kunagi andeks.

Trump jagas Twitteris oma leheküljel videot Thunbergi kõnest. Juures oli sarkastiline tekst teismelise tüdruku kliimamuutusemure kohta: «Oled kena näoga noor tüdruk, kelle peal silm puhkab. Vaatad õnneliku ja suurepärase tuleviku suunas. Milline vaatepilt!»

Trump ei olnud ainus, kes Thunbergi esinemise kallal ilkus. Seda tegi näiteks ka USA poliitikakommentaator Michael Knowles, kes nimetas Thunbergi vaimselt haigeks rootsi lapseks, keda ta vanemad ja vasakpoolsed ära kasutavad.

Knowles esines Foxi kanalil, mis hiljem selle kommentaatori väljaütlemise pärast vabandas.

Arvati, et Trump ei osale ÜRO kliimakonverentsil, kuna ta on seisukohal, et mitte mingit kliimasoojenemist ei ole.

Donald Trump 23. septembril 2019
Donald Trump 23. septembril 2019 Foto: Evan Vucci / AP/Scanpix

Sellest hoolimata oli ta 23. septembril kohal ja kuulas ettekandeid. Ta oli konverentsil vaid India peaministri Narendra Modi ja Saksa kantsleri Angela Merkeli kõne ajal ning siis lahkus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles