Järjekordne väikepruul proovib ühisrahastusega õnne

BNS
Copy
Pühaste pruulikoda pidas sünnipäeva.
Pühaste pruulikoda pidas sünnipäeva. Foto: Margus Ansu

Kui varem on väikepruulidest ühisrahastusplatvormidelt raha küsinud Tanker ja Õllenaut, siis nüüd on järg Pühaste käes, kes läks Fundwise’i keskkonnast püüdma 150 000 eurot.

Pühaste tahab saadud rahaga suurendada tootmisvõimekust. Samuti soovib pruulikoda hakata oma oma toodangut pakkuma purgis ning täiendada sortimenti ka alkoholivabade jookidega. Kui praegu läheb ekspordiks 60 protsendi toodangust, siis järgmisel aastal plaanib Pühaste eksportida juba 80 protsenti oma toodangust, teatas Pühaste.

«Ekspordi kasvatamiseks on tarvis hankida automaatne purke pakendav villimisliin, separaator-tsentrifuug, mis aitaks tõsta tootmismahtu ning lisaks ka alkoholivabade õllede pruulimiseks vajalikud seadmed,» ütles Pühaste pruulikoja tegevjuht Üllar Kaljurand pressiteates.

Global Market Insights uuringu põhjal kasvab alkoholivaba õlle turuosa järgmise 6 aasta jooksul igal aastal 7 protsenti. «Kui saavutame võimekuse toota lisaks õllele ka kalja ning linnase- ja muul toormel baseeruvaid naturaalseid limonaade ja karastusjooke, siis on potentsiaal ettearvamatu, kuna avab meile ka sellised turud nagu Malaisia, Indoneesia ning terve Araabia poolsaare,» märkis Kaljurand.

Purgiõlu on tootja sõnul maailmas üha populaarsem nii oma väiksema ökoloogilise jalajälje kui ka õlle paremate maitseomaduste tõttu. Juba praegu küsivad Pühaste edasimüüjad Venemaal, Hispaanias ja Inglismaal üha sagedamini purki villitud toodete järele – sarnased signaalid tulevad ka Saksamaalt, Portugalist ja Kanadast.

Viie aastaga on Pühaste endale kasvatanud globaalse haardega partnerite võrgustiku ning teeb koostööd pruulikodadega Norrast, Venemaalt, Hollandist, Taanist, USAst, Ühendkuningriigist, Šveitsist, Soomest, Rootsist ja Hispaaniast. Uut turgu otsib Pühaste eeskätt Jaapanist, USAst, Lõuna-Koreast ja Hiinast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles