Postimees avab ajakirjanduskooli (3)

Postimees
Copy
Pildil valmib Postimehe esikülg.
Pildil valmib Postimehe esikülg. Foto: Raigo Pajula

Sihtasutus Postimehe Fond käivitab oktoobris ajakirjanduskooli, kuhu on Eesti parimate meediakoolitajate ja ajakirjanike käe alla oodatud meediaalaseid teadmisi omandama kõik huvilised.

Kurusel on veel vabu kohti ning kandideerimisdokumente ootame kuni 30. septembrini.

Pool aastat vältava tasulise kursuse kava on kokku pandud Postimehe toimetuse ja tunnustatud meediaõppejõudude Mart Raudsaare ja Priit Hõbemäe mõtete põhjal. See hõlmab teemasid alates lugude kirjutamisest kuni meediamaailma trendideni. Eesmärk on avada iga teemat võimalikult mitmekülgselt. Osalema on oodatud inimesed, kes pole õppinud ülikoolis ajakirjandust ega töötanud meediaväljaandes, küll aga on juba saanud töö- ja elukogemust muudel erialadel.

Koolitajad on nii Postimehe toimetuse inimesed kui ka teised kogenud meediakoolitajad. Kursusel on loenguid, praktilisi harjutusi klassiruumis kui ka ülesandeid kodus lahendamiseks, et teadmisi kinnistada. Lisaks on osalejatel võimalus tulla päevaks toimetusse praktikapäevale. Kursus toimub valdavalt laupäeviti ja üle nädala.

Postimehe peatoimetaja Peeter Helme sõnul aitab ajakirjanik lugejatel mõista ja mõtestada maailma. «Ajal, mil infot tuleb uksest ja aknast, meile söödetakse ette pooltõdesid või suisa eksitatakse valefaktidega, on väga oluline ajakirjaniku töö. Tema aitab lugejal selles virvarris selgust luua, leiab olulise, näitab erinevaid vaatenurki. Ajakirjanduse missioon on muuta maailm paremaks,» rääkis Helme.

Postimehe vastutav väljaandja Merili Nikkolo lisas, et ajakirjanikuks saamiseks ei pea tingimata olema ülikoolis meediat õppinud, kuid kogenud ajakirjanike käe all saadud praktika nelja-viie kuu vältel on hädavajalik. «Teistelt erialadelt ajakirjandusse tulnud inimeste suur väärtus seisneb selles, et neil on ekspertteadmised ja allikad kindlas valdkonnas, mis tähendab, et neil on märkimisväärne eelis reporteri ees, kes alles peab end hakkama teemaga kurssi viima. Usun, et jagub inimesi, kes mõtlevad tööst ajakirjanduses, soovivad sellest rohkem teada saada ning proovida kirjutamist. Postimehe ajakirjanduskool pakub selleks suurepärase võimaluse,» märkis Nikkolo.

Tema sõnul arvestas Postimees kursuse kokkupanekul, et koolituse läbinu mõistaks, kuidas toimetuses töö käib, mida ajakirjanikult oodatakse ja kuidas lugusid kirjutatakse. «Muidugi ei ole keegi kursuse lõpus niiöelda valmis ajakirjanik, küll aga peaks see andma hea stardipositsiooni, et huvi korral meedias tööle kandideerida,» lisas Nikkolo.

Programmi läbinu saab ülevaate meediatrendidest nii Eestis kui maailmas ja teab, kuidas toimetus töötab; teab, kuidas kirjutada uudist, olemus ja arvamuslugu ning teha intervjuusid; mõistab sotsiaalmeedia olulisust ja oskab seda töös paremini kasutada; mõistab hea pressifoto ja -video tähtsust ja valmimise protsessi; teab, kuidas lugu planeerida erinevatele platvormidele ja oskab kasutada lugude rikastamiseks lihtsamaid tööriistu.

Lisainfo koolituskava ja koolitajate kohta on leitav ka Postimehe ajakirjanduskooli veebilehelt. Kursusele registreerumiseks palub Postimehe Fond edastada CV ja kuni üheleheküljelise motivatsioonikirja e-posti aadressil ajakirjanduskool@postimees.ee.

Dokumente ootame kuni 30. septembrini.

Osalejate arv on piiratud ja grupi suurus on kuni 30 inimest. Programmi läbinud osalejale antakse diplom. Programm on läbitud, kui osaletud on vähemalt 12 koolituspäeval.

Sihtasutuse Postimehe Fond asutaja on Baltimaade suurim meediakontsern Postimees Grupp AS, et toetada ja edendada ajakirjandusalast haridust.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles