Fotod: Lasnamäel avati Pae promenaad

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy

Lasnamäel avati mitmesaja meetri pikkune jalakäijatele ja teistele kergliiklejatele mõeldud Pae promenaad.

Abilinnapea Kalle Klandorf rõhutas promenaadi avamisel, et  tegemist on linna selle aasta ühe suurima investeeringuga Lasnamäel, mille kujundamisel on arvestatud kohalike elanike vajadusi.

Tõrvatilgaks meepotis on see, et promenaadi ühes otsas asub kasiino, teises aga alkoholikauplus. «Siin on linnal tõsine mõttekoht, sest kasiino, alkoholi kauplus ja sportimis- ning puhkamisvõimalusi pakkuv promenaad kuidagi kokku ei sobi,» ütles Klandorf.

Promenaadile rajati Klandorfi sõnul nüüdisaegne ja säästlik valgustus, uus tänavakate, puhkealad, pingid ja kahetasandiline haljastus puude ja põõsastega. Promenaadil asub mänguväljak ning võimlemis- ja sportimiskompleks. Selle algusse ja lõppu on paigaldatud betoonsilindrid, mis  tõkestavad sõidukite pääsu promenaadile.

Pae promenaad asub Lasnamäe linnaosas Pae ja Paekaare tänava vahelisel korruselamute alal. See algab Pae 80 asuva hoone kõrvalt ning lõpeb Paekaare tänaval.

Ehitustööde projektdokumentatsiooni koostas Roadplan OÜ. Projekt valmis maastikuarhitektuuribüroos Artes Terrae, autoriteks Tanel Breede, Heiki Kalberg ja Merle Karro-Kalberg. Ehitustööd tegi InfraRoad OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles