Kõlvart tegi Aasale ettepaneku piirata kõrtside hommikust alkoholimüüki seadusega (2)

Postimees
Copy
Foto: Pexels / CC0 Licence

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart pöördus majandus- ja taristuminister Taavi Aasa poole ettepanekuga kaaluda alkoholiseaduse muutmist, mis võimaldaks linnal lubada alkoholi müüki baarides ja teistes meelelahutuskohtades kohapeal tarbimiseks hommikul alates kella 10st.

«Kui kauplustest on võimalik alkoholi osta alates kella 10st, siis peaks sarnase piirangu kehtestamine olema võimalik ka alkohoolse joogi müügil kohapeal tarbimiseks,» ütles Kõlvart. «Oleme koos Politsei- ja Piirivalveametiga analüüsinud alkoholimüügiga seonduvaid probleeme ja jõudnud järeldusele, et Tallinna linn vajab senisest suuremaid piiranguid, et tagada parem avalik kord, väärtustada linnakeskkonda ja hoida linlaste tervist.»

Linnapea sõnul häirivad kella 7st hommikul alkoholimüüki alustavate baaride külastajad kohalikke elanikke. «Need inimesed, kes hommikul kell 7 lähevad baari jooma, vajavad pigem tuge ja teistsugust abi, mitte mugavat võimalust juba varahommikul alkohol kätte saada,» nentis Kõlvart.  

Praegu on kohalikul omavalitsusel seadusest tulenevalt võimalus piirata alkohoolse joogi müüki kohapeal tarbimiseks kuni kella 6ni tööpäevale eelneval ööl ning puhkepäevale eelneval ööl kuni kella 7ni. Meelelahutusasutusele ei kehti kellaajalised alkohoolse joogi müügi piirangud nagu kauplustele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles