Fotod ja video: Aivar Rehe leiti kodumaja juurest surnuna

Copy

Politsei- ja piirivalveametist kinnitati, et Tallinnast leiti Danske panga eksjuhi Aivar Rehe surnukeha. Postimehele teadaolevalt leiti mees enda koduaiast ning kõik viitab sellele, et Rehe lõpetas ise oma elu.

Põhja prefektuuri operatiivjuhi Valdo Põderi sõnul leiti Rehe surnukeha täna hommikul tema kodu juurest. Varasemalt oli seda kohta lähedaste poolt kontrollitud. Surnukehal puuduvad vägivallatundemärgid, samuti ei viita miski õnnetusjuhtumile.

Postimehele teadaolevalt on eksperdid praegu seisukohal, et Rehe surnukeha ei saanud olla koduaias varem, kui eile õhtust.

Politsei sõnul ei saabunud surm relva kasutamise tagajärjel.

«Lähedaste hoidmiseks ei ava PPA mehe leidmise kohta rohkem detaile. Samuti ei algatata juhtunu kohta uurimist. Täname kõiki, kes politseile otsingute käigus abi osutasid ning avaldame kaastunnet mehe lähedastele,» ütles Põder.

Politsei ei algata juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust seetõttu, et puuduvad kahtlused, nagu võinuks Rehe surma põhjustada kuritegu.

Politsei sõnul teatasid Rehe surnukehast tema lähedased. «Tuleb välja selgitada, kus ta need kaks päeva veetis,» ütles politsei pressiesindaja Kristjan Lukk Postimehele.

Sündmuskohal käis ka kiirabi, kes hindas, millal Rehe suri, kuid seda hinnangut ei soovinud politsei avaldada.

Hoov, kust Aivar Rehe surnukeha väidetavalt leiti, on pisike muruala, kus ei ole ühtegi eraldi hoonet või kuuri. Maja aed on ääristatud hekiga.

Politsei leidis maja tagant koha, kust oleks justkui üle aia ronitud

Kolmapäeva pärastlõunal saabusid Rehe maja juurde politseinikud, kes läksid kõigepealt uurima maja tagust ala. Rehe maja taga märkasid nad ühte aeda, kust justkui oleks keegi üle roninud. Aia taguses heinas olid samuti liikumise jäljed ning politseinikud tegid sellest kohast pilti.

Politseinikud proovivad Rehe surmaga seotud asjaolusid välja selgitada ka majade turvakaamerate abil. Täna pärastlõunal kirjutasid politseinikud üles majade numbrid, millel on turvakaamerad. Kui mõnel majal on kaamera, siis lasevad kella, et salvestust paluda.

Postimehega suhelnud naabrid ei oska juhtunu kohta midagi öelda.

«Ma ei tundnud teda, aga vahel nägin suvel muru niitmas. Väga ootamatu,» ütles Svetlana.

Kuigi naabrid ei osanud juhtumi kohta suurt midagi öelda, siis seda, et Rehe on nende naaber, teadsid nad kõik.

Aivar Rehe lahkus esmaspäeva hommikul kella kümne ajal Pirital Kloostrimetsas asuvast kodust. Esialgsetel andmetel läks Rehe hommikul jalutama, kuid kui mees polnud lõunaks tagasi tulnud, hakkasid lähedased muretsema ning teavitasid sellest politseid. 

Rehel polnud kaasas ka mobiiltelefoni ning seetõttu ei saanud teda positsioneerimise kaudu otsida.

Aivar Rehe juhtis Danske panka aastatel 2008–2015. Aastatel 2007–2015 jooksis Danske Eesti filiaalist läbi 200 miljardit eurot mitteresidentide kahtlase päritoluga raha. Selle aasta märtsis ütles Rehe Postimehele, et tunneb endal küll vastutust, kuid arvab, et Danske rahapesu tõkestamise meetmed olid tollel ajal piisavad.

2017. aasta novembris algatati Eestis kriminaalmenetlus Danske Eesti suhtes. Riigiprokuratuur kinnitas Postimehele, et Aivar Rehele ei ole kahtlustust esitatud ning panga osas käiva kriminaaluurimise menetuslike toimingutega ei ole Rehe seotud olnud. Praeguseks on kahtlustus esitatud kaheteistkümnele Danske endisele töötajale, keda kahtlustatakse suure ulatusega rahapesus. Ühele inimesele on esitatud kahtlustus altkäemaksu võtmises ja ühele altkäemaksule kaasaaitamises.

Kriisi- ja nõustamisabi

Usaldustelefonid:  

                         - vältimatu psühholoogilise abi telefon (eestikeelne) 126

                         - vältimatu psühholoogilise abi telefon (venekeelne) 127

                         - noortele 646 6666

MTÜ Eluliin usaldustelefon (eestikeelne) 655 8088

MTÜ Eluliin usaldustelefon (venekeelne)  655 5688

Psühholoogilise kriisinõustamise kriisiabi telefon 631 4300

Riiklik ohvriabi ööpäevaringne kriisitelefon 116006. Lisaks nõustatakse inimesi 24/7 ka www.palunabi.ee

Interneti teel nõustamine: www.peaasi.ee, www.lahendus.net

Copy

Märksõnad

Tagasi üles