Seli: Raadi tulevane päikesepark katab Tartu aastase energiavajaduse (8)

BNS
Copy
Neinar Seli.
Neinar Seli. Foto: Raul Mee, Äripäev

Neinar Seli sõnul võimaldab talle kuuluva Estiko Energia poolt Raadi vanale lennuväljale rajatav päikesepark tulevikus ära katta terve Tartu energiavajaduse.

110-hektarisele alale kerkiva päikesepargi võimsus saab olema 50–60 megavatti ning projekti maksumus on 45–50 miljonit eurot, rääkis Seli Äripäeva korraldataval konverentsil Äriplaan 2020.

«Projekti nõrgim külg on see, et taastuvenergia toetust selle projekti jaoks praegu veel pole,» ütles Seli. Samuti tõi ta välja jäätmeprobleemi – nimelt vedeleb tulevase lennuvälja alal endiselt ligikaudu 12 000 tonni rehve, mis on vaja ära viia ja töödelda.

Estiko võitis päikesepargi rajamiseks korraldatud viie kinnistu hoonestusõiguse seadmise oksjoni mullu novembris. Hoonestusõiguse aastatasu alghind oli 38 570 eurot, Estiko pakkumus ulatus 50 005 euroni.

Estiko Energiale kuulub praegu 11 päikesejaama, mille koguvõimsus on 2,2 megavatti. Neist esimene rajati möödunud suvel Tasku keskuse katusele ning suurim Teguri ja Tehase tänava kvartalisse. Suurema osa toodetavast päikeseenergiast tarbib Estiko Grupp ise ära.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles