Riigi IT-poliitika juhiks valiti Siim Sikkut

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Sikkut
Siim Sikkut Foto: Erakogu

Riigikantselei strateegiabüroo info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (ITK) nõunikuks valiti Siim Sikkut.

Siim Sikkut töötab alates 2008. aastast majanduseksperdina Eesti Arengufondis, kus ta tegeleb maailma äri- ja majandustrendide seiramise ning tärkavate turgude tulevikuarengute analüüsiga. Praegu juhib ta Eesti-India vahelise äri ja majandussuhete tulevikuvõimaluste seireprojekti.

Samuti on ta Arengufondis olnud üheks Eesti majanduse kasvuvisiooni koostamise kavandajaks, Eesti töötleva tööstuse tuleviku teemalise seireprojekti juht ning osalenud Eesti IT tuleviku alases seires «EST_IT@2018».

Lisaks nõustab ta koosseisuvälise eksperdina rahandusministeeriumi 2014-2020 perioodi ELi eelarve vahendite siseriikliku planeerimise ettevalmistustes.

Aastatel 2005-2008 töötas Sikkut rahandusministeeriumi riigieelarve osakonnas arengutalituse juhataja ja riigieelarve osakonna juhataja asetäitjana. Tema ülesanne oli juhtida 2007-2013 EL struktuurivahendite planeerimist, koordineerida riikliku strateegilise planeerimise süsteemi ja riigi finantsjuhtimise arendamist.

Sikkut on lõpetanud bakalaureuse kraadiga Princetoni ülikooli USAs majanduspoliitika ja rahvusvaheliste suhete alal ning magistrikraadiga School of Oriental and African Studies Londonis rahvusvahelise ärijuhtimise alal, Hiina fookusega.

Info- ja kommunikatsioonitehnoloogia nõunik Siim Sikkut asub tööle riigikantselei strateegiabüroosse. Esimene tööpäev riigikantseleis on 19. märtsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles