Indoneesia konservatiivsemates piirkondades võib juba praegu vastassugupoole esindajale liiga lähedal seismise eest saada karistuseks kepihoobid, aga nüüd kaalub valitsus abieluväliste suhete ametlikku keelustamist. Arutelu inimeste magamistoas toimuvasse sekkuvate seaduste üle käib aga mujalgi maailmas.

Esmaspäeval kogunesid Marokos tänavatele sajad inimesed, et avaldada meelt nende meelest karmide seaduste vastu, millega karistatakse inimesi abieluväliste seksuaalsuhete ja abordi tegemise eest, kirjutas uudisteagentuur AFP. Abort on lubatud vaid juhul, kui naise elu on ohus.

Meeleavaldajaid innustas tänavale tulema kohtuasi, mille raames süüdistatakse 28-aastast naisajakirjanikku Hajar Raissounit selles, et ta oli vahekorras oma poiss-sõbraga ja tegi ebaseaduslikult aborti.

«Meie, Maroko kodanikud, kuulutame endid lindpriideks,» ütlesid protestijad avalduses, mis nägi trükivalgust nii Maroko meedias kui Prantsusmaa päevalehe Le Monde veergudel. «Me rikume ebaõiglaseid ja vananenud seadusi. Me astume vahekorda väljaspool abielu.»

Kommentaarid (3)
Copy