Andmete üleviimine ühest telefonist teise (1)

, Digitarga kaasautor
Copy
Foto: iStock

Uusi nutitelefone ostetakse nii Eestis kui kogu maailmas aina suurema hooga. Ühelt poolt tähendab see seda, et kasutajad saavad üha lühema aja möödudes enda kätte parema ja rohkemaid võimalusi pakkuvaid seadmeid. Teiselt poolt aga tuleb uus aparaat kõigepealt tööks valmis seada ehk andmed vanast telefonist ümber tõsta, kirjutab Mart Laanemägi tehnoloogiaportaalist Digitark. 

Tahame me ju, et nii sõnumid, kontaktid, kui pildid ja muu oluline telefoni vahetusel säiliks. See aga võis veel mõni aasta tagasi tähendada tõsist pusimist ja peavalu. Õnneks aga on viimasel ajal tootjad selles suunas jõudsalt toimetanud ja nende püüd kasutajate elu uue telefoni esmasel seadistamisel ja andmete üle toomisel lihtsamaks muuta on hakanud vilja kandma. Muidugi on iga ettevõte liikunud ise suunas ning loonud enda arvates parima lahenduse, kuid vähemalt on need olemas ja enamasti ka toimivad.

Ära rapsi

Uue telefoni esmasel käivitusel on oluline süveneda ja mitte valikutest läbi joosta. Kuigi suur kihk on ruttu telefon nii-öelda tööle saada, tuleks pakutavad valikud siiski mõttega läbi lugeda, sest nii on sageli hiljem elu lihtsam. Nimelt küsivad enamik telefone mingil hetkel, kas kasutaja soovib mingit sorti andmeid vanast seadmest üle tuua.

Samsung näiteks kasutab siin Smart Switch nimelist rakendust

Selle abil on võimalik kõik vajalik nii vanast Samsungi seadmest kui muudest Android telefonidest üsna lihtsalt üle kanda. Lisaks on toetatud ka iPhoned. Programmile tuleb vaid öelda, kas tegemist on uue või vana seadmega ehk kas telefon saadab või võtab andmeid vastu ning valida, millist infot üle kanda. Lisaks peab otsustama, kuidas telefonid omavahel ühendada, kas kaabliga või juhtmevabalt.

Loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles