Norra suusatreener tundis Johaugi kaotusest heameelt

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Therese Johaug
Therese Johaug Foto: JON OLAV NESVOLD / www.imago-images.de

Norra suusakoondise treener Ole Morten Iversen usub, et naiste esinumber Therese Johaug (31) pole tänavu sama võimas nagu mullu.

Eelmisel hooajal võitis Johaug kõik distantsisõidud peale ühe. Hooaja lõpus suutis temast 10 km klassikasõidus jagu saada Stina Nilsson, sedagi kõigest 0,2 sekundiga.

Treener Iversen norralannale tänavu nii edukat hooaega ei ennusta, aga sellest polevatki midagi halba. «Therese on võidetav,» ütles Iversen ning lisas, et mingis mõttes oli tal isegi hea meel, et Johaug mullu Kanada etapil Nilssonile kaotas. Miks? Sest kaotused panevad Johaugi rohkem pingutama.

«Ütlesin eelmisel aastal, et ta võib kõik distantsisõidud võita. Panin sellega peaaegu pihta. Seekord ütlen, et konkurents on tihedam ja tal on raskem võita,» rääkis Iversen.

Samuti pakub Iversenile rõõmu, et ka konkurendid teistest riikidest muutuvad tugevamaks. Näiteks Frida Karlsson (20), kes enne maailmameistrivõistlusi oli parimal juhul MK-l tulnud seitsmendaks, kuid lahkus Seefeldist kulla, hõbeda ja pronksiga.

«Konkurents on edasiviiv jõud. See ei aita ainult rahvusvahelist suusatamist, vaid ka meid. On hea, kui tipus on rohkem konkurentsi kui viimastel aastatel,» ütles treener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles