Parimad ettevõtted pälvivad tunnustuse

Tartu Postimees
Copy
Mullu peeti ettevõtluspidu 27. septembril Dorpati konverentsikeskuses.
Mullu peeti ettevõtluspidu 27. septembril Dorpati konverentsikeskuses. Foto: Sille Annuk

Tartu linnavalitsuse korraldatava konkursi «Parim ettevõtja 2018» tulemuste kohaselt lõi enim töökohti eelmisel aastal Torm Metall OÜ, eksporti kasvatas kõige enam OÜ Data Print, kiireima kasvuga väikeettevõte oli AS Aasta Auto ning suurettevõte AS Olerex. Tartu ärinõuandla tunnustab samuti maakonna tublisid tegijaid. Tartu Postimehe ja Tartu ärinõuandla koostöös korraldatud võistlus selgitas välja möödunud aasta parima toote.

Tartu abilinnapea Raimond Tamme sõnul oli 2018. aasta ettevõtlusele tervikuna hea aasta. «Olukorda ilmestab kogumüügitulu ja kogukasumi kasv ning aktiivne investeerimistegevus,» rääkis Tamm.

«Samas on ettevõtjatele suured väljakutsed näiteks tööjõunappus ja palgasurvest tulenevalt üha kasvavad tööjõukulud ning sellega kaasnev vajadus automatiseerimisse investeerida. Kuna Tartu start-up-sektor on aasta-aastalt kasvanud ning meie ettevõtluses järjest olulisemal kohal, tunnustab linnavalitsus esimest korda eraldi ka silmapaistvaimat start-up-ettevõtet,» lisas abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles