Rannar Raba: kus on kusagil? Ennekõike siinsamas, Tartus

Rannar Raba
, peatoimetaja
Copy
Tartu Postimehe peatoimetaja Rannar Raba
Tartu Postimehe peatoimetaja Rannar Raba Foto: Sille Annuk

Ajakirjanikud Aet Rebane ja Janno Zõbin said ligi kuu eest Tartu Postimehes maha põhjaliku käsitlusega inimestest, kes suurematest linnadest avastatud eeskuju ajel on Tartuski ellu äratanud niinimetatud prügisukeldujate kogukonna. Või kui mitte just kogukonna, siis vähemasti huviliste võrgustiku.

Nad pole asotsiaalid. Jutt käib inimestest, kelle haridus ja oskused võimaldaks neil igapäevaelus suuremate raskusteta toime tulla, valgusküllastest selvehallidest parimad kiletatud palad oma pere toidulauale kanda, kuid kes sellest hoolimata aeg-ajalt hoopis toidupoodide jäätmekonteineritest söögikraami otsimas käivad. Põhimõtte pärast, mitte häda sunnil.

Nad trotsivad ebameeldivaid lõhnu ja ligaseid pakendeid, rääkimata juhuslike pealtnägijate halvakspanust või võimalusest turvatöötajatele vahele jääda: vinnavad end aeg-ajalt õhtuhämaruses üle piirdeaedade, revideerivad välgukiirusel jäätmekonteinerite sisu ning jagavad kinnises sotsiaalmeediagrupis sama elulaadi viljelevate tegelastega infot kõige rikkalikumatest leidudest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles