Vara saeveskis hinnatakse ausust ja austust

Kaspar Koort
, ajakirjanik
Copy
Vara saeveski tegevjuht Andres Hummal (seisab), ettevõtte staažikaim töötaja Ain Tilgar ning mehine kogus valmis saematerjali. Kuus toodetakse Varal 10 000 tihumeetrit laudu ja prusse.
Vara saeveski tegevjuht Andres Hummal (seisab), ettevõtte staažikaim töötaja Ain Tilgar ning mehine kogus valmis saematerjali. Kuus toodetakse Varal 10 000 tihumeetrit laudu ja prusse. Foto: Sille Annuk

Kui Vara noormees Ain Tilgar 30 aasta eest sõjaväest kodumaile naasis, leidis ta töökoha kohalikus saekaatris. Vahepeal on tööstuse nimi kahel korral vahetunud, ent Tilgar on tööle palkide ja laudade keskel truuks jäänud.

Praeguste omanike käes ja Vara saeveski nime all toimetab kunagise Vara mõisa külje all paiknev saetööstus 2000. aastast ning ettevõtte staažikaima töötaja austavat nimetust kandev Tilgar tõdes, et selle ajaga on saekaatrist saanud tõeliselt tänapäevane, automatiseeritud saeliinidega tööstusettevõte. «Töökoht on stabiilne, ise elan siinsamas kõrval. Mulle sobib see väga hästi,» põhjendas saeveskis puidutsehhi meistri ametit pidav mees, miks pole kusagile mujale tikkunud.

Tilgari kinnitusel hindavad saeveskit ka Vara elanikud, kuigi läbi asula vurab saeveski poole rohkelt suurte palgikoormatega veoautosid. «See on ikkagi suurimaid tööandjaid siinkandis, kohalikele on suur asi, et siin selline ettevõte on,» tõdes Tilgar. Ta lisas, et saeveskis käiakse tööl üle kogu Peipsiääre valla, samuti Tartu linnast ning üks inimene on ka Elvast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles