Tartu ülikooli akadeemiline spordiklubi näitas uut välimust ja värsket korvpallimeeskonda

Lenel Karu
, reporter
Copy

Eile tutvustas Tartu ülikooli akadeemiline spordiklubi (TÜASK) oma uut visuaali ning värsket Tartu ülikooli korvpallimeeskonda. Juba järgmisel nädalal algavad FIBA Europe Cupi kvalifikatsiooniringid, kus tartlased kohtuvad soomlaste Kataja Basketi meeskonnaga. Esimene kodumäng leiab aset 2. oktoobril kell 19 Tartus ning võõrsilmäng Joensuus peetakse 9. oktoobril.

Enne veel, kui Tartu ülikooli korvpallimeeskond eile mustvalges täiskoosseisus platsile astus, sai publik oma silmaga jälgida nende treeningut. Pingile aga ei jäänud püsima ka publik, sest pealtvaatajatele anti samuti võimalus keskjoonelt palli korvi loopida. Tervitussõnad uue TÜ korvpallimeeskonna ja TÜASKi uue visuaali tähistamiseks ütlesid Tartu ülikooli rektor Toomas Asser, Tartu linnapea Urmas Klaas ja TÜASKi juhatuse esimees Gert Prants. «Tartu patrioodina on hea meel tõdeda, et linna spordis on alanud uus ajajärk. Ühtne, stiilne, organiseeritud ning kaasaegne on mõned märksõnad, mida Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi brändivahetus endas sisaldab,» selgitas Prants.

Külm närv peab säilima

Värske meeskonna peatreener Priit Vene ütles, et treeningud algasid juba suvel ning rõhku on pandud kõigele. «Me oleme treeninud nii kaitsemängu, rünnakut, taktikalisi nüansse, liinidevahelist koostööd kui ka vastase skautimist. Eesliin on meil tubli, palju aitavad kaasa võõrleegionärid, kes suurendavad noorte mängijate enesekindlust,» rääkis Vene. Peatreener tunneb survet olla sama hea, kui kunagi oli Tartu Ülikool / Rock, kuid just kõrged ambitsioonid viivadki tema arvates meeskonna eesmärkideni. Vene toob välja, et eurosarja pääsemiseks tuleb säilitada külma närvi ja keskenduda sellele, mida pikalt on harjutatud. «Ei tohi kaotada pead ja tuleb võidelda lõpuni. Sellistes play-off-mängudes võivad teinekord otsustavaks saada isegi viimased kaks minutit. Tuleb kindlalt lõpuni minna,» rääkis Vene.

«Ei tohi kaotada pead ja tuleb võidelda lõpuni. Sellistes play-off-mängudes võivad teinekord otsustavaks saada isegi viimased kaks minutit. Tuleb kindlalt lõpuni minna,» rääkis peatreener Priit Vene.

Tartu ülikooli korvpalliklubi spordidirektor Janar Talts kinnitas, et TÜASK on leidnud alates suvest mitmeid võimalusi mängijate aktiivseks treeninguks. «Nendel poistel oli seda trenni vaja ning terve suve proovis meeskond koos olla. Spordiklubi on otsinud mängijate arendamiseks pidevalt võimalusi. Ega see ole odav lõbu. Saalid on käes, aga lisaks on laagrid ja teised käimised,» rääkis Talts.

Loe uue hooaja plaanidest pikemalt homsest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles