Hiinlanna lavastab eestlase loodud muusikaga balletti

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
«Lageda lauludes» on laval Vanemuise ooperisolist Karmen Puis (keskel), balletitrupp ja ooperikoor. Orkestriaugus teeb kaasa orkester, lavastuse muusikajuht ja dirigent on Martin Sildos.
«Lageda lauludes» on laval Vanemuise ooperisolist Karmen Puis (keskel), balletitrupp ja ooperikoor. Orkestriaugus teeb kaasa orkester, lavastuse muusikajuht ja dirigent on Martin Sildos. Foto: Maris Savik/Vanemuine

Vanemuise suure maja koridorides ja saalis on sel aastal ja eriti nüüd, selle hooaja algusest saati tihtipeale kuulda hiinakeelset jutuvada. Pekingi tantsuteatri kunstiline juht Wang Yuanyuan vestleb oma kolleegidega, kes on tulnud Hiinast lavastama Tõnu Kõrvitsa tsüklit «Lageda laulud» segakoorile ja keelpilliorkestrile. Esietendus on laupäeval.

Lavastaja-koreograaf Wang Yuanyuan ütles, et toob «Lageda laulud» Vanemuises publiku ette nüüdistantsulavastusena. Tõnu Kõrvits on kirjutanud 2015. aastal 55 minutit muusikat Emily Brontë üheksale luuletusele, milles avaldub sügav loodusetunnetus. Maastik ja taevas, sügis, puud ja lumi, öö ja kuuvalgus, lilled ja rohelus on inspireerinud ka Wang Yuanyuani.

Eesti ja Hiina

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles