Ülikooli raamatukogu endine direktor töötab prügifirmas (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Martin Hallik
Martin Hallik Foto: Tairo Lutter

Eelmisel aastal päevapealt Tartu ülikooli raamatukogu direktori kohalt hundipassi saanud ja väidetavalt alluva suhtes toime pandud seksuaalkuriteo eest kohtu alla saadetud Martin Hallik on leidnud uue ameti.

Ta töötab nüüd jäätmemajandusega tegeleva aktsiaseltsi Eesti Keskkonnateenused Põhja regiooni juhina.

Kuidas ning millal doktorikraadiga ajaloolane prügifirmasse tööle asus, Hallik kommenteerima ei soostunud. «Mulle piisab täiesti sellest, et ühe ülekohtuse pealekaebuse tõttu käib teist aastat detailne avalik ja kohtulik arutelu selle üle mis, kuidas ja kellega toimus minu eelmises töökohas. Võttes arvesse selle arutelu sisu, oleks ükskõik kellel sellises olukorras raske uut tööd saada ja ka töövõimeline püsida,» kirjeldas Hallik lühidalt oma olukorda.

Tartu ülikool lõpetas mullu 29. augustil ootamatult töösuhte Hallikuga, viidates usalduse kaotusele ja tema ebaväärikale käitumisele. Hiljuti rahuldas Tartu maakohus osaliselt Halliku hagi ülikooli vastu töövaidluses ja mõistis kõrgkoolilt tema kasuks välja suure hüvitise – 90 568 eurot. Ülikool on lubanud otsuse edasi kaevata.

Prokuratuur esitas Hallikule süüdistuse kahes episoodis karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb suguühtele või muule sugulise iseloomuga teole sundimist, kasutades ära kannatanu sõltuvust süüdistatavast. Protsess on kuulutatud kannatanu kaitseks kinniseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles