Eelnõu lubaks öise napsimüügi keelu

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Alkoholi tarvitamine
Alkoholi tarvitamine Foto: Shutterstock

Riigikogu saarlasest saadiku Kalle Laaneti eestvedamisel valminud eelnõu annaks kohalikele omavalitsustele võimaluse piirata meelelahutusasutuste alkoholimüüki kella kümneni hommikul.

Eelnõu järgi tohiksid omavalitsused oma haldusterritooriumil või selle mõnes osas keelata öise alkoholimüügi kella 22-st 10-ni ning nädalavahetusele eelneval ööl kella 24-st 10-ni.

Praegu saab kohalik omavalitsus piirata alkoholimüüki meelelahutusasutustes kella 22-st kuni 6-ni, nädalavahetuste eel aga südaööst kella seitsmeni hommikul.

Kalle Laanet
Kalle Laanet Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

"Kus see loogika on?" küsis Reformierakonda kuuluv Kalle Laanet, endine politseiprefekt ja siseminister. "Kas hommikul kella kuuest-seitsmest kümneni võib siis rahulikult kuskil kõrtsis juua ja osta endale uued peaparandusnapsid?"

Laaneti sõnul saigi eelnõu koostatud selleks, et parandada õiguslik lünk ja anda kohalikele omavalitsustele õigusi juurde. 

"Kuna Tallinn kui Keskerakonna juhitav linn on rääkinud öise alkoholimüügiga seonduvast probleemist, olen üsnagi lootusrikas, et Keskerakond kui valitsuspartei seda eelnõud riigikogus toetab," lausus Laanet. "Pealegi ei algatanud seda eelnõud Reformierakonna fraktsioon ehk suurim opositsioonipartei, vaid erinevad riigikogu liikmed."

Eelnõule kirjutas alla 12 saadikut.

Saaremaa vallavolikogus on praegu arutusel ja läbinud esimese lugemise eelnõu, mille järgi keelataks vallas kohapealseks tarbimiseks mõeldud alkoholi jaemüük alates kella 3-st öösel kella 6-ni hommikul, puhkepäevadele eelneval ööl aga kella 3-st öösel 7-ni hommikul.

Kalle Laaneti sõnul annaks seadusemuudatus aga võimaluse piirata napsimüüki kella kolmest öösel kümneni hommikul. "Nii oleks ju tunduvalt loogilisem," leidis Laanet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles