Ekrelased pidasid LGBTI+ festivali filmi näitava klubi ukse taga koosolekut (4)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
EKRE geivastane koosolek kultuuriklubi Templi hoovis. Edmond Penu
EKRE geivastane koosolek kultuuriklubi Templi hoovis. Edmond Penu Foto: Lilli Tölp

Baltikumi ainsa LGBTI+ filmifestivali Festheart raames Pärnu kultuuriklubis Tempel linastunud mängufilm “Metsikud ööd Emily seltsis” meelitas kohale mõne filmihuvilise ja ukse taha meelsust avaldama paarkümmend Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) toetajat, keda eemalt seiras korrarikkumisi ennetama tulnud politseipatrull.

Konfliktiks filmifestivalil osalejate ja meeleavaldajate vahel ei läinud, kuid väikeseks sõnasõjaks küll.

Klubi ukse taga kogunenud EKRE Pärnu piirkonna juhtidele ja filmifestivali vastu oma meelsust näitama tulnud meestele ja naistele ei meeldinud, et neid pildistatakse, ja lubasid fotode meedias avaldamisel autori kohtusse kaevata.

Pärnu linnavolikogu EKRE fraktsiooni liige Edmond Penu kustutas oma nutitelefonist aga ühe filmifestvalil osalenud neiu foto, kui ta seda palus.

EKRE Pärnumaa ringkonna juht Helle Kullerkupp ütles, et filmifestivali vastu meelsust avaldama tulnud inimesed peavad klubi ukse taga koosolekut ja neil pole plaanis ürituse külalisi klubisse pääsemisel takistada ega muul moel häirida.

Festivali peakorraldaja Keio Soomelt lausus, et tal pole meeleavaldajate vastu midagi, aga kurb on see, et poliitiline partei, mis lubab seista pereväärtuste ja turvalisuse eest, kasutab sellist hirmutamistaktikat.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles