Roland Tokko tarkuseterad: hea suhte 6 alustala

Copy
Roland Tokko.
Roland Tokko. Foto: Urmas Kamdron

Roland Tokko raamat «12 asja, mida koolis ei õpetatud, aga kõik peaksid teadma» räägib lihtsas ja arusaadavas keeles, mida eduks ja õnnelikuks saamiseks teha tuleb. Raamat annab põhiteadmised ja kasulikud nipid 12 tähtsamast valdkonnast, mida koolis ei õpetata, aga milleta edu saavutamine on väga keeruline. Avaldame raamatust hea suhte kuus alustala.

Uuri, mis on su lähedase inimese väärtushoiakud ja piirid

Teades, mis on suhtes teisele poolele tähtis, väldid valu ja pisaraid. Iga tüli või kurbus on alguse saanud kellegi piiride või reeglite rikkumisest.

Foto: Raamat

Armastuse ootamise-saamise asemel anna seda ise

Paljud inimesed on suhtes, kus nad ainult ootavad midagi. Nad eeldavad, et teine inimene peaks neid õnnelikuks tegema, neile tähelepanu jagama, aega ja armastust suhtesse investeerima, aga ise nad seda kõike ei tee. Sellised suhted ei jää püsima. Õpi andma! Mida enam annad, seda enam saad.

Probleemide vältimiseks on vaja palju ja avatult rääkida

Suhtle avatud südame ja meelega. Räägi arusaamatustest ja probleemidest kohe, sest kui nendega ei tegele, on neil kombeks kasvada.

Sea oma suhe prioriteediks

Hea suhe on üks olulisemaid asju elus. Seega käitu vastavalt ja sea see prioriteediks, sest kui oled piisavalt muude asjadega hõivatud, siis su suhe hääbub.

Keskendu sellele, mis sul on, mitte sellele, mida sa kardad

Mõte püsivast suhtest võib olla hirmutav. Mis juhtub, kui see otsa saab? Mis saab siis, kui ta mu maha jätab? Selle asemel, et keskenduda suhte lõppemisele, püüa seda hoopis paremaks muuta. Ja ära kunagi ähvarda kaaslast, et sa lähed ära, sest juba seda öeldes ohustad sa seda suhet ja muudad selle nõrgemaks.

Hinda oma partnerit iga päev kõrgelt

Hetkel, kui hakkad oma kaaslast iseenesestmõistetavalt võtma, oled sa ära unustanud, mida sa selle inimese juures tegelikult armastad. Hoia armastust ja ilusaid tundeid hõõgvel.

Meelespea!

  • Ole avatud!
  • Uuri välja, millist armastuse keelt su kaaslane räägib.
  • Küsi oma partnerilt, mis on talle tähtis.
  • Võta oma suhte jaoks aega ja pea seda oluliseks.
  • Oska olla õnnelik ka üksi.
  • Mõista, et naised ja mehed suhtlevad erinevalt.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles