Üha enam inimesi elab kaugsuhtes

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kaasaaegne inimene on liikuv ja paindlik — selline on käibiv klišee. Kuidas see aga mõjutab meie armuelu? Kaugsuhete kasvuga, näitab uus uuring. Põhjused selleks on väga mitmesugused. 

Internet teeb asja võimalikuks ja kaugsuhted on eesliinil. Saksa vahendusportaali ElitePartner 4000 osalejaga värskest küsitlusest selgub, et üha enam noori on sellises suhtes, kus partnerid ei ela koos. Oletatavasti ei pea need, kes on nagunii kasvanud digitaalses maailmas üles, ruumilist kaugust nii suureks probleemiks kui vanemad, kirjutab Fit For Fun.

Samas tuleb välja, et kõige rohkem kaugsuhte osas entusiastlikult meelestatud kodanikke leiab just üle 60aastaste seast.  Ilmselt osatakse selles eas ruumi enda jaoks rohkem hinnata. 

Kaugsuhtele jaa, aga mitte liiga tihti

Ja isegi kui peaaegu pooled kõigist vastanutest olid vähemalt korra sellises suhtes Skype'i ja Facetime'i vahendusel olnud, ei soovita seda kogemust ilmtingimata uuesti korrata. Pärast ühte kaugsuhet lennujaama ja kiirtee vahel on tavaliselt romantikal ka lõpp. 

Kolmandikul küsitletutest oli olnud hiljuti kaugsuhe ja sellest ei saanud asja. 

Vaid ligi kümnel protsendil oli taolisi suhteid olnud kaks korda või sagedamini. 

Kompromissid on nõutavad

Üldse on paljude jaoks sedalaadi asjade korraldamine ikkagi veel kompromisside kunst ja reeglina ajaliselt piiritletud. 

Ruumilist eraldatust aktsepteerib hambaid kiristades 40 protsenti kõigist küsitlusele vastajatest, 21 protsenti näevad pikemat tulevikku vaid siis, kui eraldi elamine on kindla (lühikese) ajaga piiratud. 

Püsivalt soovib sellist suhet iga kümnes

Kaugsuhete juhtivateks jõududeks on muide akadeemikud — selle põhjuseks võib olla asjaolu, et nad on nagunii harjunud õpingute tõttu palju kolima ja otsivad tegevust mitte ainult kodulinnast kaugemal, vaid hoiavad silmad lahti pakkumistele üle kogu maailma.

Vaid neljandik kõrgharidusega inimestest on seetõttu põhimõtteliselt eitaval seisukohal kaugsuhte osas, mitte-akadeemikute puhul ei aktsepteeri seda kolmandik. 

Kuigi maailm muutub tänu tehnikale üha väiksemaks ja laseb meil oma armsamatega ikka ja jälle võrgus suhelda, ei saa pikas plaanis miski selle vastu, kui saad koos partneriga püsivalt lähedust nautida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles