Viru jalaväepataljoni nooremallohvitseride baaskursus kulmineerus lahinglaskmistega Sirgalas

Gerli Romanovitš
, ajakirjanik
Copy
Nooremallohvitserid pidasid lahinglaskmisi.
Nooremallohvitserid pidasid lahinglaskmisi. Foto: Kaitseväe peastaap

Üle saja tulevase Viru jalaväepataljoni nooremallohvitseri osales sel nädalal Sirgalas nooremallohvitseride baaskursuse lõpuharjutusel, kus õppurid kontrollisid lahinglaskmistel oma oskusi kaitse- ja rünnakuolukordades tegutsemiseks.

„Tiiru- ja lahinglaskmiste vahe seisneb selles, et jagu on liikuv – sõdurid on erinevatel joontel ning jaoülem peab väga täpselt jälgima oma alluvaid, andma õigeid käsklusi ning hoidma tempot, et tema üksus tegutseks samaaegselt nii ohutult kui ka agressiivselt, ehk tulemuslikult,“ ütles nooremallohvitseride baaskursuse ülem leitnant Priit Põdersalu. „Harjutus näitas, et jao juhtimine ning jaokoosseisus tegutsemine on sõduritel selge ning nad on valmis järgmisele astmele liikuma.“

Kursusel osalenud reamees Hanna-Liisa Mölder, kes suundub esmaspäeval Ämarisse ning alustab parameediku eriala oskuste omandamist, ütles, et on väga rahul enda otsusega ajateenistusse tulla.

„Mul on ägedad kaasteenijad, palju tegevust ning piisavas koguses adrenaliini. Nüüd saan ma ka oma unistust, milleks on abivajajate elu päästmise oskuste omandamine ellu viia,“ ütles reamees Mölder. 

Nooremallohvitseride baaskursusel omandasid ajateenijad viie nädala jooksul jaoülema teenistuskohustuste edukaks täitmiseks vajalikke teadmisi ja oskusi. Kursuslastele õpetati üksuse juhtimist, planeerimis- ning otsuse vastuvõtmise protsessi, pedagoogikat, paiknemist metsas, julgestamist, kiirrünnakut ning kiirkaitset. Esmaspäeval algavad nooremallohvitseride jalaväe-, side-, logistika- ning parameediku erialakursused, kus toimub sõdurite spetsialiseerumine vastavalt valitud erialale.

Nooremallohvitseride kursuse sõduritest saavad hiljem allüksuste ülemad, kes juba jaanuarist asuvad peamiselt oktoobrikutsega saabuvaid ajateenijaid juhtima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles