Muusikapäev laseb kõlada plokkflöödil

, muusikasõber
Copy
Gamut Consordi plokkflöödid on erilised: need on meistripillid, mis on Viini ja Brüsseli pillimuuseumi originaalide koopiad. Kaks neist on tehtud tervenisti mammuti kihvast.
Gamut Consordi plokkflöödid on erilised: need on meistripillid, mis on Viini ja Brüsseli pillimuuseumi originaalide koopiad. Kaks neist on tehtud tervenisti mammuti kihvast. Foto: Erakogu

1. oktoobril tähistatakse järjekordselt rahvusvahelist muusikapäeva ja Eesti eri otstesse jõuab üle 100 kontserdi. Tänavu on eriline see, et muusikud võtavad igas maakonnas fookusesse ühe pilli. Viljandimaal on see pill plokkflööt.

Plokkflööt on üks veider instrument, sest mõned inimesed ei peagi seda justkui tõsiselt võetavaks pilliks. Vist seetõttu, et sageli võtavad huviringides lapsed esimese asjana pihku just plokkflöödi. Tõepoolest, sõrmeauke on sel instrumendil vähe, puhuda on seda kerge ning mõne lihtsama laulukese pigistab plokkflöödist välja üsna hõlpsasti. Nii võibki jääda mulje, et pill sobib suurepäraselt esmatutvuseks muusikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles