Venemaal keelatakse rõdul suitsetamine (3)

Copy
Suitsetajad Kaliningradis.
Suitsetajad Kaliningradis. Foto: Caro / Bastian / Scanpix

Venemaa hädaolukordade ministeerium teatas, et uute tuleohutusreeglitega keelatakse kortermajade rõdudel suitsetamine.

Uute reeglite kohaselt on keelatud lahtise tule tegemine kortermajade, ühiselamute ja hotellide rõdudel. Ametnike sõnul kuuluvad lahtise tule tegemise alla ka tiku süütamine ning suitsetamine. Ühtlasi keelatakse rõdudel grillimine ja küünalde põletamine.

Algselt valitses segadus selle osas, kas uued reeglid keelavad suitsetamise. Üks tubakatööstusega seotud isik väitis, et keeld on mõeldud alkohoolikutele, kes rõdudel liha grillivad. Hiljem teatas ministeerium siiski, et keeld hõlmab ka suitsetamist.

Uute reeglite rikkumine võib omakorda kaasa tuua 3000 rubla (42 euro) suuruse trahvi. Hooletu suitsetamise ja tulekahju põhjustamise eest ootaks ees aga kriminaalsüüdistus.

Kuna Venemaa linnades on palju kõrgeid kortermaju, siis hakkab keeld mõjutama paljusid inimesi, kes ei taha suitsetamise nimel liftiga alla sõita, et maja ees suitsu teha.

Internetis on mitmed inimesed uute reeglite vastu sõna võtnud. On küsitud, mis on rõdu mõte, kui seal suitsetada ei tohi. «Inimestel oma rõdudel suitsetamise keelamine on absurdne. Valitsus on lihtsalt piiranud inimestel oma enda kodu kasutamise,» ütles üks venelane Twitteris.

Suitsetajate õiguste eest võitleva liikumise juht Andrei Loskutov oli vihane: «Nad on keelanud suitsetamise kõikjal, kus saab. Nüüd tuli neile meelde, et varasemalt unustati rõdud ära,» ütles ta Interfaxile.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles