Pedofiil Jeffrey Epsteini seksiimpeeriumiga seotud moelooja leiti üles Lõuna-Ameerikast

Inna-Katrin Hein
Copy
Jeffrey Epstein  10. juuli 2019 politseifotol
Jeffrey Epstein 10. juuli 2019 politseifotol Foto: Handout . / REUTERS/Scanpix

Augustis vanglas enesetapu teinud ameeriklasest pedofiilil Jeffrey Epsteinil kupeldamisvõrgustikku luua aidanud prantslasest moelooja Jean-Luc Brunel leiti üles Lõuna-Ameerikast.  

Prantsuse väljaanne Le Parisien ei täpsustanud 72-aastase Jean-Luc Bruneli asukohta, kuid teatas, mees oli kadunud ühe kuu. Ei ole teada, kas Epsteini võrgustiku uurijad on Bruneli juba tabanud ja üle kuulanud, kuid Prantsuse politsei olevat alustanud tema tegevuse uurimist.

Kaks naist süüdistavad Bruneli enda vägistamises ja kupeldamises. Need juhtumid leidsid aset 1970. – 1980. aastatel, kuid Brunel jätkas alaealiste tüdrukute otsimist ja nende ärakasutamist ka hiljem, olles seotud Epsteini võrgustikuga.

Brunel tegutses umbes samamoodi nagu Epsteini kunagine elukaaslane ja äripartner, inglanna Ghislaine Maxwell. Kui Brunel otsis tüdrukuid noorte modellide seast, siis Maxwell käis Briti ja USA koolide juures tüdrukuid otsimas.

Brunel oli kahe rahvusvahelise modelliagentuuri, Karin Models ja MC2 juht, kuuludes samas USA miljardäri Epsteini lähikonda.

USA politsei uurib nende kahe modelliagentuuri tegevust, kuna seal töötanud modellid süüdistavad Bruneli enda kupeldamises.

Brunel kuulati USAs üle juba 2005, kui Epsteini ümber lahvatas esimene tüdrukute seksuaalse ärakasutamise skandaal. Brunel eitas seotust Epsteini ja tema seksivõrgustikuga. Kuna moemajade juhi vastu ei olnud piisavalt tõendeid, ei saadud talle süüdistust esitada.

Epsteini süüdistati siis 14-aastase tüdrukuga seksimises. Florida kohus määras 2008 Epsteinile 13 kuu pikkuse vanglakaristuse, kuid osa ajast sai ta töötada oma kontoris.

Hiljem leiti, et Epstein ja ta sõbrad kasutasid seksuaalselt ära vähemalt 36 tüdrukut, kellest noorimad olid 14-aastased.

Jefferey Epsteini sõprusringi kuulus mõjuvõimsaid ja jõukaid mehi nii USAst kui Suurbritanniast. Nende seas on USA president Donald Trump, ekspresident Bill Clinton ja briti prints Andrew.

Prints Andrew
Prints Andrew Foto: James Dadzitis / SWNS /Scanpix

Ameeriklanna Virginia Roberts Giuffre on üks neist, kes enda sõnul meelitati Epsteini pedofiiliavõrgustikku ning teda vägistasid nii prints Andrew kui ka moeekspert Brunel.

Virginia Roberts Giuffre
Virginia Roberts Giuffre Foto: Bebeto Matthews / AP/Scanpix

Kuid on veel kümneid naisi, kes süüdistavad nii Epsteini kui ta sõpru enda seksuaalses ärakasutamises.

USA politsei arreteeris Jeffrey Epsteini 6. juulil 2019 ja ta pandi New Yorgi Metropolitan Correctional Center vanglasse. Teda süüdistati noorte tüdrukute seksuaalses ärakasutamises ja vägistamises Floridas, New Yorgis ja Little St Jamesi saarel. 

New Yorgi vangla, kus pedofiil Jeffrey Epstein enesetapu tegi
New Yorgi vangla, kus pedofiil Jeffrey Epstein enesetapu tegi Foto: David Dee Delgado / AFP/Scanpix

Epstein oli vanglas mõnda aega ööpäevaringse enesetapujälgimise all, kuid juuli lõpus loobuti sellest, kuna töökäsi nappis. 23. juulil üritas mees teha enesetappu, kuid see ebaõnnestus.

Valvurid käisid teda kontrollimas iga 30 minuti tagant, kuid seda ei tehtud 10. augustil, mil ta leiti kongist surnuna. Ta oli end linaga üles poonud.

Kohtuarst kinnitas, et Epstein tegi poomise läbi enesetapu.

Nii USA kui ka Prantsuse politsei jätkab Epsteini seksivõrgustiku uurimist. Prantsuse politsei otsis möödunud nädalal läbi Epsteinile kuulunud Pariisi luksuskorteri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles