Selle nädala Arteris: meenutame 25 aastat tagasi toimunud Estonia katastroofi

Arter
Copy

Päästetöötaja ja talupidaja Veljo Juuse räägib esimest korda oma loo, kuidas ta pääses Estonia katastroofist eluga. Tollest saatuslikust ööst on tal siiani alles kõige alumisel tekil asunud kajuti võti ja kassatšekk, mis näitab, et napilt enne südaööd ostis ta pubist veel viimase õlle.

Hukupäeva õhtul pidi tema tulevane abikaasa nägema Stockholmi haiglas kurja vaeva, et Veljo seal tiheda valve alt kätte saada.

Kuhu kadus Avo Piht - see mõte vaevas abikaasat Sirje Pihti elupäevade lõpuni. Arter vahendab, mida arvab Estonia huku vastamata küsimustest nende poeg Egon.

Aga Arteri kaanetäht on Eesti jalgpallikoondise keskväljamootor Konstantin Vassiljev, kellest valminud portreefilm jõuab lähipäevil ekraanile. Vassiljev selgitab üksikasjalikult, mis kursil liigub me vutikoondis. Milline arusaamatu manööver ta koduklubis Poolas viis mõtted karjääri lõpetamisele ning miks ta oma lastele jalgpalli ei soovita?

Püüame aru saada, miks tunnevad inimesed üle ilma üha kasvavat huvi nn Hitleri-teema vastu.   

Nami-Nami toiduportaali perenaine Pille Petersoo tutvustab oma tänavusügisesi köögihitte juursellerit, viigimarju ja pihlakat ning jagab juhatust, mida neist teha.

Kõigest sellest ja paljustki veel saate lugeda juba homme ilmuvast Arterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles