MARTA VIRVES 75 - Saaremaa ainus silmaarst töötab juba 41 aastat

Aare Laine
, Toimetaja
Copy
Viimastel aastakümnetel on Marta Virves maakonnas ainsa silmaarstina tegutsenud. Tohter tõdeb, et koormus on suur, öeldes, et oleks normaalne, kui saarel töötaks kaks silmaarsti.
Viimastel aastakümnetel on Marta Virves maakonnas ainsa silmaarstina tegutsenud. Tohter tõdeb, et koormus on suur, öeldes, et oleks normaalne, kui saarel töötaks kaks silmaarsti. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Täna saab 75-aastaseks Marta Virves. Kärlal sündinud, Saaremaa ühisgümnaasiumi 44. lennu vilistlane, kes 41 aastat tagasi pärast Tartu ülikooli lõpetamist silmatohtrina kodusaarele tööle tuli.

"Juba lapsena tahtsin arstiks saada. Kogu aeg oli soov kedagi aidata. Alguses mõtlesin lastearstiks saamisest, aga tuttava Saaremaa silmatohtri soovitusel õppisin silmaarstiks," räägib juubilar.

Ülikoolis õppimise ajal süvenes kahe saarlase, kehakultuuriteaduskonna tudengi Avo Virvese ja arstiks õppiva Marta Lauri lembelugu. Tartus õppides nad abiellusid. Varem kõrgkooli lõpetanud Avo suunati Saaremaale ja kuigi Martale pakuti ülikooli lõpetamise järel edasiõppimise võimalust, ütles ta sellest ära ja tuli tollasesse Kingisseppa tohtritööd tegema.

Tartu ülikooli võimlemisrühmast tehti 1973. aastal film pealkirjaga "… kolm, neli ja… ". Rühmas oli ka Marta. Nüüdne staažikas tohter ütleb, et võimelda talle meeldib.

Rääkides tohtritööst, toonitab kogenud silmaarst, et tehniline seadmetepark on aastakümnetega täienenud. Kui Marta Virves arstina alustas, ei osanud ta praegu kasutusel olevatest seadmetest unistadagi.

Viimastel aastakümnetel on ta maakonnas ainsa silmaarstina tegutsenud. Tohter tõdeb, et koormus on suur, öeldes, et oleks normaalne, kui saarel töötaks kaks silmaarsti.

Doktor Virves on ka vanaema, lapselapsi on tal neli. Kogenud tohtrile soovivad juubelisünnipäeval edasiseks ikka erku meelt, õnne ja tervist ka Saarte Hääl ja Kadi raadio.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles