Mercedese vormelimeeskond vallandas rassismi tõttu neli töötajat (2)

BNS
Copy
Formula One F1.
Formula One F1. Foto: POOL New / VIA REUTERS

Mercedese vormel 1 meeskond kinnitas laupäeval, et vallandas sisejuurdluse järel neli töötajat, kes kiusasid rassistlikult ühte oma kolleegi.

«Neli inimest vallandati firmast 2. augustil. Need vallandamised järgnesid sisejuurdlusele, mis põhines meie mitmekesisus- ja võrdsuspoliitikal,» ütles firma. Kinnitus tuli alles nüüd, sest vallandatud vaidlustasid lahtilaskmise ning vastuväidete üle otsuse langetamine võttis aega eelmise nädalani.

Laupäeval avaldatud uudiste järgi töötas nelik tiimi IT-osakonnas ning nad kiusasid ühte islamiusulist kaastöölist. Firma karistas mitmekesisuspoliitika rikkumise eest veel kolme töötajat.

«Mõistame selle käitumise hukka kõige jõulisemal moel ning tegutsesime kohe pärast kaebuse saamust,» ütles Mercedes. «Väärtustame meie töötajate mitmekesisust, mis on meie meeskonna tugevuse allikas.»

«Meie töökeskkond põhineb üksteise hindamisel ja austamisel.»

Briti lehtede The Sun ja Mirror järgi korraldasid uurimise alla sattunud töötajad ramadaani ajal küsitluse, kus inimesed arvasid, millal nende moslemist kolleeg paastu lõpetab.

Allikas ütles The Sunile: «See oli tõeliselt kohutav rassistliku kiusamise juhtum. Nad nokkisid ühe islamiusulise tüübi kallal aastaid. Kõik see tuli välja, kui nad küsitluse üles riputasid.»

Vormel 1 viiekordne tšempion Lewis Hamilton, kes Mercedese heaks sõidab, on rassismi häälekalt kritiseerinud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles