Ingrid Puusta lõpetas RS:X klassi MM-i 28. kohaga

Copy
Ingrid Puusta
Ingrid Puusta Foto: Robert Hajduk

Täna lõppesid Itaalias Garda järvel peetud olümpiapurjelaua RS:X maailmameistrivõistlused. Ingrid Puusta lõpptulemuseks on tiitlivõistluste 28. koht, eredaimaks hetkeks aga kuldgrupi esimese finaalsõidu võit.

Finaalsõitudes kogus kuldgrupis purjetanud Ingrid Puusta 1., 20., 37. ja 35. resultaadi ning kogu kvalifikatsiooni- ja finaalsõitude seeria kokkuvõttes kuulub talle 106 naise konkurentsis 28. koht.

"Maailmameistrivõistlused on lõppenud ning võib öelda, et oli häid momente ning teatud eesmärgid said täidetud. Samuti oli ka sõite, kus algus oli hea, kuid otsused sõidu esimeses pooles väga nõrgad, eriti kui tuul puhus üle maa. Suurim saavutus sellelt võistluselt oli kuldfliidi sõiduvõit, mis jääb alatiseks meelde. Palju asju võistluse juures jäävad siiski kripeldama, kuna mul olid väga head stardid, kuid ma ei suutnud oma edu realiseerida. Võtan siit hea võistluskogemuse," sõnas Puusta MM-i kokku võttes.

Naiste maailmameistriks tuli hiinlanna Yunxiu Lu. Hõbeda vääriliselt purjetas Katy Spychakov Iisraelist ning pronksi sai hollandlanna Lilian De Geus. Meestest võitis kulla Hollandi purjetaja Kiran Badloe, hõbeda tema kaasmaalane Dorian van Rijsselberghe ja pronksi prantslane Pierre Le Coq.

MM toimus 24.-28. septembril. Esimese kahe päeva kestel peeti kvalifikatsioonisõidud, kolmandal päeval aga algasid finaalsõidud, kus purjetati kuld- ja hõbegruppidena. Laupäeval toimus topeltpunktid andnud medalisõit 10 parimale.

Võistluse kodulehekülg
Tulemused naised
Fotod
Videod

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Liviko, Strand, Postimees Grupp, Helly Hansen, Matek, Rakvere Lihatööstus, Tallegg, Premia ja Alfons Håkans.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles