Suri Ladina-Ameerikas ülipopulaarne Mehhiko ballaadilaulja José José

Copy
Laupäeval 71 aasta vanuselt surnud Mehhiko ballaadilaulja José José sellel 2008. aastast pärineval fotol.
Laupäeval 71 aasta vanuselt surnud Mehhiko ballaadilaulja José José sellel 2008. aastast pärineval fotol. Foto: Javier Rojas/Pi / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Ladina-Ameerikas ülipopulaarne samethäälne Mehhiko ballaadilaulja José José suri 71 aasta vanuselt, teatasid laulja poeg ja Mehhiko valitsus laupäeval. 

José Sosa Ortiz, keda tunti ka hüüdnime all «príncipe de la canción» (Lauluprints), kannatas pankreasevähi käes. 

«Me teatame kahetsusega laulja José Rómulo Sosa, paremini tuntud kui José José, ühe Mehhiko armastatuima hääle surmast,» kirjutas riigi kultuuriministeerium Twitteris. 

Laulutähe poeg José Joel riputas oma Facebooki lehele pilte leinalintidest ja kirjutas, et «me püüame hallata olukorda jumaliku lubaduse hoidmisega meie südames, et me näeme ja hoiame teda taas, et meid kunagi ei lahutata». 

Mehhiko ringhääling Televisa, mille heaks José José suure osa oma karjäärist töötas, teatas, et laulja suri laupäeval USA Florida osariigis Homesteadi haiglas. 

José José müüs oma lauljakarjääri jooksul üle 120 miljoni plaadi. Tema esimene rahvusvaheline hittlugu «La Nave del Olvido» («Laev unustusse»), ilmus 1970. aastal ja seda võib Ladina-Ameerika raadiojaamades aeg-ajalt kuulda ka tänapäeval. 

Tema laulud rääkisid valdavalt mahajäetud armastajatest. 

«Ta oli erakordne laulja,» ütles Mehhiko president Andrés Manuel López Obrador. «Ta pani paljud minu põlvkonna inimesed oma lauludega nutma või rõõmu tundma. Parim austusavaldus, mida me talle teha saame, on mäletada ja mitte kunagi lõpetada tema laulude kuulamist. Mõned tema hitid on lihtsalt rabavad.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles