Oleg Ossinovski: olla peaminister tänases valitsuses on tõeline masohhism (27)

PM Majandus
Copy
Oleg Ossinovski.
Oleg Ossinovski. Foto: Raul Mee

Suurettevõtja ja Skinest Grupi omanik Oleg Ossinovski vastas Äripäeva küsimusele, mida ta teeks peaministrina teisiti, kuna ei taha sellist hirmsat ametit nagu Eesti peaminister isegi mitte ette kujutada. 

«Olla peaminister ükskõik millises koalitsioonivalitsuses – ja eriti tänases – on tõeline masohhism. Ma ei saa fantaseerida sellest, mida ei saa olla ka mitte,» ütles Ossinovski.

Loe pikemalt Äripäevast. 

Proletariaadi diktatuur

Ossinovski rääkis eelmisel nädalal toimunud konverentsil Äriplaan 2020, et suhteid Venemaaga tuleks parandada. «Kas halb või hea, kuri või leplik – naaber on ikka naaber. Sa ei pea olema tema suurim sõber, aga praegu pole meil isegi diskussiooni, kuidas suhteid parandada,» nentis ta.

Samuti rääkis suurettevõtja konverentsil, et Eestis valitseb praegu klassikaline proletariaadi diktatuur. Näiteks tõi ta olukorra Valga depoos, kus ligi kolmandik töötajaid on vaja tuua Lätist, sest eestlased pole nõus niivõrd «primitiivset» tööd tegema.

Ossinovski ootab enda sõnul pikisilmi majanduskriisi ja näeb selles positiivset mõju. Kriis peaks tema sõnul lõpetama praeguse proletariaadi diktatuuri ja tooma meid tagasi kapitalismi juurde.

Ettevõtjalt küsiti ka, miks ta sotsialismi ei armasta. «Sest ma olen seda näinud,» vastas Ossinovski ja meenutas, kuidas tema isa tõi omal ajal koju keeduvorsti ja lõikas seda väikesteks tükkideks nagu torti.

Oleg Ossinovski tähtsaim ettevõte on raudteeveeremit müüv, remontiv ja rentiv Skinest Grupp, mis tegutseb Balti riikides, Venemaal, Ukrainas, Gruusias, Kasahstanis, Poolas ja Soomes. Grupi suurim firma on 1997. aastast tegutsev Skinest Rail.

Ettevõttega Skinest Hydro tegutseb Ossinovski energeetikavaldkonnas, näiteks on ta investeerinud Gruusiasse. Ossinovski on ka Balti riikides kasutatud tehnikat müüva Balti Realiseerimiskeskuse omanik.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles