Olustvere mõisa au ja uhkus, lekkiva katusega peahoone saab hädaremonti

Copy
Olustvere mõis on üks täiuslikumalt säilinud mõisakomplekse Eestis, aga selle au ja uhkuse, peahooneks oleva omaaegse härrastemaja katus lekib suuremate sadude ja kevadise lumesulamise ajal tublisti. Olustvere koolijuht Arnold Pastak selgitas, et hetkel on käimas kõige kehvemas seisus oleva lõunapoolse katuseosa vahetus, mille käigus parandatakse ka sarikaotsi. 
Vahetamise käigus korjatakse vanad korralikud neeluplekid ja terved kivid kokku ja nendega lapitakse hiljem ülejäänud katuse probleemseid kohti. Arnold Pastak lisas, et praegusi töid tehakse Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi  kaudu ning ettevõtmist rahastab haridusministeerium. «Tänavusest aastast on koolide haldus osaliselt Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi kätte antud. Selle raames on ette nähtud õppeasutustele raha hädapärasteks remonditöödeks,» selgitas Arnold Pastak. 

Ta möönis, et just lõunapoolne katuseosa on olnud kõige kehvemas seisus, seal on kõige enam katkiseid kive ning neeluplekk on jooksnud läbi. «Läbijooksu paikades  on tulnud all hoida suuremate sadude ja lumesulamise aegadel ämbreid,» kõneles koolijuht.  Ta lisas, et tervet katust plaanis vahetada ei ole, edaspidi püütakse hädapärasemaid paiku jooksvalt lappida. Pealegi on üks kõige kehvemas seisus olnud katuse osa juba kümmekond aastat tagasi välja vahetatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles