Viljandi kaotas Kehrale viie väravaga

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Viljandi meeskonna treener täna rõõmustada ei saanud.
Viljandi meeskonna treener täna rõõmustada ei saanud. Foto: Marko Saarm

Tänasel Balti liiga kohtumisel võttis võidu HC Kehra/Horizon Pulp&Paper, kes alistas Viljandi HC 31:26 (15:12).

Eesti käsipalliliidu kodulehelt võib lugeda, et kodusaalis mänginud Kehra alustas hästi ja sai 3:1 algedu. Viljandlasi tabas valus kaotus juba kaheksandal minutil, kui põlvevigastuse tõttu lahkus platsilt Sergei Rodjukov, kuid nad jõudsid siiski viigini ja läksid 20. minutil Andrei Hapali viskest 10:9 isegi juhtima. Poolaja võitis ikkagi kodumeeskond 15:12 ja hakkas teise pooltunni algul oma edu jõudsalt suurendama.

Kehra kasvatas 42. minutil seisu 23:16 peale ja ehkki Viljandi tegi veel kolmeväravalise spurdi, polnud võitjas kahtlust. 31:26 edusse andsid suurima panuse Sergio-Silver Kreegimaa ja Vladislav Naumenko üheksa väravaga, Dmõtro Jankovski lisas viis. Viljandlastest tabasid Mikk Varik kuus ning Hapal ja Hendrik Koks neli korda.

«Eks lootsime nädalavahetusest ikka paremaid tulemusi kui kaks kaotust. Episooditi tegime päris ilusaid asju, aga tundus, et neljapäevane liigamäng Tapaga oli veel jalgades. Täna oli teravust veidi enam kui eile, aga kolm mängu nelja päevaga, kõik võõrsil, polnud kerge,» kommenteeris Viljandi peatreener Marko Koks.

«Peamiselt jäime hätta just üks-üks olukordades, nii kaitses kui rünnakul. Tundub, et paljudel meestel on asi peas kinni, sest jätkuvalt tulevad sisse ühed ja samad vead. Mängulugemine ja otsuste vastuvõtmine peavad paranema, muidu teeme vastastele võitmise lihtsaks,» analüüsis Koks.

Eile oli Viljandi meeskond kaotanud samuti Balti liiga B-alagrupis, kui alla jäädi numbritega 26:17 (12:5) HC Tallinnale. Kahe Eesti klubi omavaheline vastasseis kujunes üllatavalt ühepoolseks. Ehkki Aleksander Pertelson viis karistusviskest Viljandi HC juhtima, jäi see pikaks ajaks viljandlaste ainsaks väravaks ning HC Tallinn põgenes 6:1 ette. Kuidagi ei suutnud Viljandi lahti muukida pealinlaste head kaitset ning Armis Priskuski tegi suurepäraseid tõrjeid.

Tallinn võitis avapoolaja 12:5, kasvatas teisel pooltunnil parimal juhul vahe 14 väravani ning võitis lõpuks 26:17. Kaspar Lees tabas kõigi nelja sooritatud karistusviskega ja sai kokku kirja kuus väravat, Rauno Aus ja Marek Karu lisasid neli. Viljandi poolel jäi Mikk Variku ja Raiko Roosna arvele kolm väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles