Politsei saatis liiklusrikkujast ukrainlase riigist välja

BNS
Copy
Politsei.
Politsei. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Politsei saatis riigist välja Ukraina kodaniku, kes on Eestis viibides mitmel korral rikkunud liiklusseadust.

Eelmise nädala reedel viis Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnik läbi illegaalimenetluse 1997. aastal sündinud Ukraina kodaniku suhtes, kes saabus Schengeni viisaruumi Ungari kaudu, edastas Põhja prefektuur. Eestis olles on mees mitmel korral rikkunud liiklusseadust.

Politsei hinnangul ei ole tegemist usaldusväärse inimesega ja tema edasine Eestis viibimine võib ohustada avalikku korda. Politsei lõpetas enne tähtaega mehe viibimisloa, talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning kolmeks aastaks sissesõidukeeld.

Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnik tegi pühapäeval ka illegaalimenetluse 1975. aastal sündinud Ukraina kodaniku suhtes, kes saabudes väitis, et tuli oma sõbra juurde ja töö otsingutele.

Mees juhtis pühapäeval Tallinnas mootorsõidukit vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigust omamata. Mehe suhtes alustati väärteomenetlust. Lisaks selgus, et mees töötas Eestis ebaseaduslikult. Mehe viisavaba lubatud riigis olemise aega lühendati enne tähtaega ning talle koostati lahkumisettekirjutus Eestist ja Schengenist lahkumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles