Politsei ja prokuratuur lükkavad ümber Helme kahtlused Rehe surma asjaolude kohta

Postimees
Copy
Politseinikud Aivar Rehe kodu juures.
Politseinikud Aivar Rehe kodu juures. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Uurijad on Aivar Rehe (56) surma asjus jätkuvalt seda meelt, et see oli enesetapp ning nad lükkavad ümber erinevad kahtlused.

«Politsei ja prokuratuur kinnitavad, et kõik meie käsutuses olevad tõendid ja teave näitavad otseselt, et tegemist oli enesetapuga. Tänaseks on seda kinnitanud ka kohtuarst,» öeldi prokuratuurist Postimehele.

Prokuratuur lisas, et Rehe surma asjaoludes pole andnud põhjust kahelda ka Danske panga kriminaalmenetluse raames viimastel päevadel tehtud toimingud – politsei kinnitab, et tegemist oli enesetapuga.

Siseminister Mart Helme (Eesti Konservatiivne Rahvaerakond) kohtus täna Rehe surma asjus politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Varheri ja peaprokuröri Lavly Perlinguga.

«Sain ülevaate Aivar Rehe kaasuses seni toimunust. Tänase päeva jooksul peaksid saabuma erinevate ekspertiiside tulemused. Peale tulemuste esmast analüüsi kohtume uuesti ja kavandame tulemustele tuginedes järgnevaid samme. Kohtumised veensid mind, et vaatamata kriminaalmenetluse algatamata jätmisele viiakse surma asjaoludega seoses läbi kõikvõimalikke seaduses ettenähtud uurimis- ja muid menetlustoiminguid. Täiendava info selgumisel teavitame sellest ka avalikkust,» kommenteeris Helme pärastlõunal saadetud pressiteate teel.

Rehe leiti möödunud kolmapäeval oma Pirital asuvast kodust surnuna, uurijate arvates võttis ta endalt elu juba kaks päeva varem. Seetõttu ei alustatud juhtumi asjus ka kriminaalmenetlust. 

Möödunud nädalal andis siseminister Helme politseile korralduse teha talle esmaspäeval ülevaade Rehe kadumise, otsingute ja leidmisega seotud asjaoludest ning edasistest tegevustest.

«Ei saa piirduda sellega, et inimesel oligi raske aeg – kui inimene on surnud, siis tuleb põhjalik uurimine teha kas või kahtlustuste ümberlükkamiseks,» selgitas Helme eile Tre Raadio saates «Räägime asjast». Minister lisas, et seda võib uurida kas või rahapesuasja raames, kuid igasugune jutt uurimise mittevajalikkusest vaid süvendab tema arvates kahtlusi.

Copy
Tagasi üles