Moskva kohus tühistas Ustinovile määratud vanglakaristuse

Copy
Algslet vanglakaristuse saanud Vene näitleja Pavel Ustinov esmaspäeval Moskvas kohtuhoone ees.
Algslet vanglakaristuse saanud Vene näitleja Pavel Ustinov esmaspäeval Moskvas kohtuhoone ees. Foto: Evgenya Novozhenina/Sputnik/Scanpix

Moskva kohus tühistas esmaspäeval näitlejale Pavel Ustinovile protestides osalemise eest määratud vanglakaristuse ja asendas selle aastase tingimise karistusega.

23-aastasele Ustinovile mõisteti septembris politseivastase vägivalla eest opositsiooni meeleavaldusel kolme ja poole aastane vanglakaristus, kuigi näitleja kinnitas, et oli vaid kõrvalseisja. Süüdimõistmine vallandas protestid ja ulatusliku solidaarsuskampaania.

Pühapäeval nõudsid Moskvas tuhanded inimesed opositsiooni suvistel meeleavaldustel kinni võetud protestijate vabastamist. 

Tegemist oli Vene võimudelt loa saanud meeleavaldusega, millest politsei hinnangul võttis osa umbes 20 000 inimest.

Juulis puhkesid Moskvas meeleavaldused pärast seda, kui ametnikud keeldusid lubamast tosinal sõltumatul ja opositsiooni kandidaadil kandideerida Moskva linnaduumasse 8. septembri valimistel.

Politsei reageeris mitmele sanktsioneerimata väljaastumisele jõuliselt ja pidas mitmel nädalavahetusel kinni ühtekokku üle 2400 inimese. Enamus vabastati peatselt, kuid rohkem kui tosinat süüdistati seotuses rahutustega ja osa neist on juba mõistetud kuni neljaks aastaks vangi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles