Lastekirjanduse Keskuses avatakse Katrin Ehrlichi juubelinäitus

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Kiisu saiategu.
Kiisu saiategu. Foto: Katrin Ehrlich

3. oktoobril 2019 kell 17.00 avatakse Eesti Lastekirjanduse Keskuse illustratsioonigaleriis Katrin Ehrlichi juubelinäitus «JUtt ja juTT». Näitust on avatud kuni 2. novembrini.

Esimene Katrin Ehrlichi piltidega lasteraamat «Mari päev» ilmus 2005. aastal ja praeguseks kaunistavad tema illustratsioonid rohkem kui kolmekümmet teost. Lastekirjanduse keskuses on võimalik näha valikut raamatuillustratsioonidest, mis pärinevad aastatest 2008–2019. Samuti on väljas teemanäituste ja ajakirjade jaoks valminud pildid.

Illustraator on kirjeldanud, et ta püüab joonistada teksti teistmoodi, kui enamus inimestest seda ette kujutaks: «Kujutan pigem seda, millest raamatu tegelased mõtlevad ja mida tunnevad. Ma ei jutusta oma piltides peaaegu kunagi teksti ümber, see oleks igav.»

Ennemuistsed jutud Reinuvader Rebasest.
Ennemuistsed jutud Reinuvader Rebasest. Foto: Katrin Ehrlich

Näituse kuraatori Viive Noore sõnul on illustraatori käekiri aastatega rahulikumaks muutunud: «Loometee alguses olid tema pildid erakordselt detailirikkad ja kõik need detailid olid huvitavad või naljakad ja vahel oli kohe kahju, et neid nii ohtralt laiali puistati, see tundus lausa raiskamisena, sest igal pildil jagus materjali mitme jaoks. Nüüd on illustraatori loomelaad muutunud rahulikumaks ja dekoratiivsemaks, aga samas ka kuidagi sügavamaks, tuues välja olulise». Keskuse külastajad saavad uurida, kas nad sellist käekirja muutumist ka näitusel olevates töödes tähele panevad.

Katrin Ehrlich (1969) on illustraator, vabagraafik, raamatukujundaja ja graafiline disainer. Ta lõpetas 1996. aastal Eesti Kunstiakadeemia vabagraafika eriala. Samuti on ta õppinud Taani Kõrgemas Disainikoolis siiditrükki. Pälvinud korduvalt tunnustust konkursil «5 kauneimat Eesti lasteraamatut» ja saanud kahel korral Eesti Rahvusraamatukogu eriauhinna Kuldraamat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles