Nazarbajev tegi tiiru rahutus Manggõstau oblastis

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasahstani märulipolitsei riigi lääneosas Aktaus 20. detsembril.
Kasahstani märulipolitsei riigi lääneosas Aktaus 20. detsembril. Foto: SCANPIX

Kasahstani president Nursultan Nazarbajev käis täna Manggõstau oblastis asuvas Žangaözeni linnas, kus eelmisel nädalal leidsid aset rahutused.

Ametliku informatsiooni järgi tutvus riigipea «taastamistööde kulgemisega ja kohtus linnakodanikega», vahendas RIA Novosti.

Varem käis ta oblasti keskuses Aktaus. Nazarbajevi ringsõidu ajal sai teatavaks, et oblasti administratsiooni ülem Krõmbek Kušerbajev on ametist lahkunud.

Kušerbajevi senine nõunik Žanna Oišõbajeva kinnitas portaalile Tengrinews, et mees pani ameti maha omal soovil. Aktaus toimunud nõupidamisel oli president märkinud, et Kušerbajev Žangaözenis puhkenud rahutustes süüdi pole, lisas Oišõbajeva.

Žangaözeni linnas puhkesid massirahutused 16. detsembril. Keskväljakul tekkisid kokkupõrked streikivate naftatööliste ja ametivõimu pooldajate vahel, kes püüdsid pidulikult tähistada riigi sõltumatuse päeva.

Ametlike andmete järgi hukkus rahutustelaines 15 ja sai viga ligi 100 inimest. Mitteametlike allikate väitel oli nii hukkunuid kui kannatanuid oluliselt rohkem.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles