Oliver Solbergi WRC-debüüt oleks äärepealt ära jäänud: kukkusin juhilube tehes eksamil läbi

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Oliver Solberg.
Oliver Solberg. Foto: Volkswagen Motorsport

Noore Norra rallitalendi Oliver Solbergi debüüt WRC sarjas Walesi rallil oleks võinud ära jääda, kuna nooruk kukkus eelmise nädala lõpus juhilube tehes teooriaeksamilt läbi. 

18-aastaseks saanud Oliver Solberg sai ametlikult juhilubade omanikuks alles sellel nädalal, kuid tema debüüt MM-sarjas oleks võinud tegemata jääda, kuna nooruk kukkus esimesel korral teooriaeksamist läbi.

«Mul oli üks vastus vale ja ma kukkusin eksamist läbi. Ausalt öeldes oli endas meeletult pettunud. Kui ma kuulsin, et ma ei saanud eksamist läbi, kukkus kogu minu maailm kokku. Olin kindel, et minu unistused on purunenud,» rääkis Oliver Solberg WRC kodulehele.

Siiski sai Solberg võimaluse teooriaeksamit järgmisel päeval uuesti sooritada ning teisel katsel noor rallitalent enam eksimusi ei teinud. «Olin järgmisel päeval ülimalt õnnelik. Isegi sõidueksamit tehes olin närvis vaatamata sellele, et olin kõvasti elus juba sõitnud. Nüüd saan aga ametlikult rallile keskenduda ja oma unistusi täitma hakata,» lausus Oliver Solberg.

Walesi MM-rallil, kus Oliver Solberg oma debüüdi teeb, lõpetab oma karjääri Oliveri isa, 2003. aastal autoralli maailmameistriks tulnud Petter Solberg, kes võtab samuti osa R5 autoga. «See saab olema päris emotsionaalne. Mul on sellelt rallilt päris palju meenutada, see on hea koht kus anda perekonna siseselt järg ametlikult üle Oliverile,» lausus Petter Solberg.

Walesi ralli sõidetakse tuleval nädalavahetusel 3.-6. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles