«Õnne 13-s» kisub vihaseks: Anne Veesaare kehastatud Mare sai tänaval räigelt sõimata

Kristina Madisson-Laht
, Elu 24 reporter
Copy
Steen seriaalist Õnne 13.
Steen seriaalist Õnne 13. Foto: Eero Vabamägi

Armastatud Eesti telesarjas «Õnne 13» on 25 aasta jooksul olnud nii skandaale kui vägivalda, leidub tulistamist, autoga otsasõitmist, füüsilist vägivalda, kuid mitte kunagi varem ei ole sarjas kasutatud verbaalset vägivalda.

Möödunud laupäeval läks eetrisse «Õnne 13» uue hooaja teine osa, järjekorranumbriga 767, milles olnud stseenis võis näha endist linnapead Mare Petersoni, kes hiljuti vabanes vanglast, linnatänaval kõndimas, kui temaga kohtub ootamatult koera jalutav proua. Naine oli Petersoniga kohtumiset ilmselgelt häiritud ja andis sellest ka värvikalt teada.

Proua karjus: «Kuradi varganägu, ma tunnen sind ära küll! Sind lasti liiga vara välja!»

Peale mõningast dialoogi jätkas proua kõrgendatud toonil «Varas, Mare Peterson on varas! V.....s! Kõik poliiitkud on v.....d ja vargad!» ning viskas Petersoni suunas koera ekskremendiga koti.

«Õnne 13» on ETV eetris olnud 1993. aastast ja sari kajastab väikelinn Morna elanike tegevusi, kelle elu kulgeb üldjoontes rahulikus rütmis.

Sarja tegelased ei kipu introvertsetele eestlastele omaselt emotsioone otse väljendama, pigem hoitakse end vaos ja lastakse pahameelel vaikselt podiseda.

Elu24 uuris sarja stsenaristilt Andra Teedelt, miks ta osutas kasutada nii vihast kõnet?

«Stseen tulenes sellest, et paljud inimesed on vihased poliitikute peale» kommenteeris Teede

Teede rääkis, et ajendi stseeni kirjutamisele andis kohtumine ühe Eesti väikelinna elanikega.

Ta lisas «Tajutakse ebaõiglust, väikelinna inimesed ei unusta ka aastatetaguseid asju. Suurlinn, näiteks Tallinn on anonüümne, inimene võib midagi halba korda saates pärast rahulikult poodi minna. Väikelinnas on asjad teistmoodi» 

Vaata tervet episoodi järelvaatamisest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles