Hyundai meeskonna mõttemängud: kui Sordo teeb Kataloonias hea tulemuse, peame Breeni Austraalias rooli panema

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Dani Sordo tänavusel Mehhiko MM-rallil.
Dani Sordo tänavusel Mehhiko MM-rallil. Foto: REPORTER IMAGES / EPA

Hyundai meeskonna viimase etapi sõitjad saavad selgeks alles pärast Kataloonia MM-etappi, kuna meeskonna pealik Andea Adamo soovib tootjate arvestuse MM-tiitli võitmiseks panna sõitma piloodi, kellel on võimalikult hea stardipositsioon. 

Meeskonna pealiku Adamo soov on see, et Austraalia rallil läheksid Hyundaid starti võimalikult hea stardipositsiooniga, mis kruusarallide puhul tähendab seda, et võimalikult tagant. Kuna reedene stardinimekiri pannakse paika MM-sarja punktitabeli järgi, siis eelise saab Hyundais see sõitja, kel hooaja kokkuvõttes vähem punkte kirjas on.

Dani Sordol on hetkel kogutud 72 punkti, millega ta asub MM-sarja üldarvestuses alles 10. kohal, mis annab hetkel siiski eelise pigem Sordole. Kui Hispaanlane aga oma kodusel Kataloonia MM-rallil hea tulemuse teeb, võib ta tõusta tunduvalt kõrgemale ja see omakorda avada võimaluse Graig Breenile, kes sel aastal on kaasa teinud vaid Soome MM-ralli ning nüüd teeb lisaks ka Walesi MM-ralli.

«Austraalia rallil on teep puhastamisel väga oluline roll, me ei saa seda alahinnata. Vaatame, kus Dani pärast Kataloonia rallit punktitabelis asub. Sa võid olla maailma kiireim sõitja, aga teistele teed puhastades on sinu seis vilets. Pean nägema MM-sarja punktiseisu enne, kui Sordo ja Breeni vahel otsuse langetan,» lausus Adamo Autospordile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles