Kehtnas selguvad künnimeistrid ja saab uudistada tehnikat

maaelu.postimees.ee
Copy
Künnivõistlus. Pilt on illustratiivne.
Künnivõistlus. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Selle nädala lõpus toimuvad Kehtnas künnimeistrivõislused, mille võitjad esindavad Eestit järgmisel aastal Venemaal toimuvatel maailmameistrivõistlustel. Lisaks on messil võimalik uudistada põllumajandus- ja rasketehnikat. 

Eesti künnimeistrivõistlused toimuvad selle nädala reedel ja laupäeval, 4.-5. oktoobril Kehtna Mõisa OÜ põldudel.

Võistluste käigus selguvad künnimeistrid, kes esindavad Eestit järgmise aasta augustis Venemaal Peterburi lähistel toimuvatel maailmameistrivõistlustel.

Samaaegselt künnivõistlustega toimub Kehtnas ka mess Tehnika Teeviit 2019, kus on võimalik jälgida erinevate põllumajandus- ja rasketehnikafirmade töödemonstratsioone. Soovijad saavad masinaid ka ise proovida.

Lisaks toimuvad ka künnimeistrivõistlused hobustega, vanatehnika demonstratsioon, traktorite tõmbevõistlus ehk pulling jne. Eesti Maaelumuuseum demonstreerib vintsikündi.

Eesti põllumajanduse, kaasaaegse tehnika ja puhta toidu propageerimiseks toimub ka traditsiooniline VIP-ide künnivõistlus, kus osalevad tuntud inimesed, kes igapäevaselt põllumajandusega kokku ei puutu.

Ürituste peakorraldajateks on Eesti Künniselts, Kehtna vald, Kaspar Järvala Künniklubi ja Kehtna Kutsehariduskeskus. Osalejad ja toetajad on paljud põllumajandsega seotud firmad ning piirkonna asutused ja ettevõtted.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles