Prantsuse miljardär andis Notre-Dame'i taastamiseks 100 miljonit eurot

Copy
Prantsuse firma Kering tegevjuht François-Henri Pinault (vasakul), Pariisi peapiiskop Michel Aupetit (keskel) ning Keringi auesimees ja miljardär François Pinault pärast lepingu allkirjastamist.
Prantsuse firma Kering tegevjuht François-Henri Pinault (vasakul), Pariisi peapiiskop Michel Aupetit (keskel) ning Keringi auesimees ja miljardär François Pinault pärast lepingu allkirjastamist. Foto: AFP / Scanpix

Prantsuse miljardär François Pinault allkirjastas ametlikult dokumendi, millega ta toetab Pariisi Jumalaema kiriku taastamist 100 miljoni euroga.

Prantsuse võimud on oodanud kuid 15. aprilli tulekahju järel Notre-Dame'i kirikule lubatud hiigelsummasid ja on pidanud nende puudumisel alustama ehitustööde esimest etappi väikeste annetuste toel.

Pariisi peapiiskop Michel Aupetit on öelnud, et igaüks annetab palju suudab, aga «suured doonorid annavad meile hingamisruumi».

François Pinault, kelle rahvusvahelisele luksustoodete firmale Kering kuuluvad Gucci ja Saint Laurent, lubas raha kohe pärast laastavat põlengut. 

Tema võistleja, LVMH miljardärist omanik Bernard Arnault kiirustas Pinault'd üle trumpama, lubades omalt poolt 200 miljonit eurot.

Arnault allkirjastas lepingu eelmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles