Kõige kallimale platsile kerkibki kõige kõrgem tankla-büroo

Vilja Kohler
, ajakirjanik
Copy
Aardla-Võru ristmiku kõrval rajatava Olerexi tankla-büroo piirinaabrid Jalaka 1a majast (vasakul) ei andnud Tartu linnavalitsusele tähtajaks teada, kas nad on päri aia taha tuleva neljakorruselise hoonega, ja linnavalitsus andis eile selle ehitamiseks loa.
Aardla-Võru ristmiku kõrval rajatava Olerexi tankla-büroo piirinaabrid Jalaka 1a majast (vasakul) ei andnud Tartu linnavalitsusele tähtajaks teada, kas nad on päri aia taha tuleva neljakorruselise hoonega, ja linnavalitsus andis eile selle ehitamiseks loa. Foto: Margus Ansu

Tartus Aardla-Võru ristmiku kõrvale tuleva Olerexi tankla-büroohoone juures jätkavad ehitajad pärast oma poolteist kuud kestnud pausi peagi taas tööd, sest vaidlused piirinaabritega on lõppenud ning eile andis Tartu linnavalitsus loa sinna esialgu kahekorruselise tankla-büroohoone asemel neljakorruselise ehitamiseks. Ülikoolilinna teises otsas pole Olerexil aga piikide murdmine kavandatava tankla naabritega veel lõppenud.

Suvel polnud Võru 176 platsile ehitatava Olerexi tankla-büroohoone piirinaabrid Jalaka 1a kaheksa korteriga majast aia taha tuleva neljakorruselise hoonega mitmel põhjusel nõus. Augusti teisel poolel peatasid Tartu linnavalitsuse arhitektuuri ja ehituse osakonna töötajad sel objektil ehitusloa puudumise tõttu töö, sest Tartu linnavalitsus oli seal väljastanud kahekorruselise hoone ehitusloa. Neljakorruse hoone ehitamiseks luba polnud, kuigi kolmanda korruse seinad kerkisid jõudsalt.

Tähtajaks, eile hommikuks ei andnud piirinaabrid linnavalitsusele aga tagasisidet, kas nad on ehitise muudetud projekti ehk neljakorruselise hoonega päri või ei. «Kuna me ei saanud naabritelt mingit tagasisidet, eeldame, et saavutasime muudetud projektiga tasakaalu ettevõtja ärihuvi ja inimeste erahuvide vahel,» ütles Tartu abilinnapea Reno Laidre. «Päikest uus hoone naabritel ära ei varja, projekti muudeti nende soovi järgi, näiteks parkimine on majast kaugemale viidud ja ka haljastust tuleb sinna rohkem kui algselt kavandati.»

Et naabritelt tagasisidet ei tulnud, väljastas linnavalitsus eile Olerexile loa ehitada Võru 176 platsile neljakorruseline hoone.

«Kui ehitusluba väljastatakse, oleme tänulikud ja ehitame hoone kiiresti lõpuni,» andis Olerexi arendusjuht Tarmo Siimsaare plaanidest kirjalikult teada. «Hoonesse tuleb Olerexi büroo ning esimesele korrusele tankla koos poe ja kohvikuga.» Praegu asub Olerexi büroo naabruses Võru tänaval rendipinnal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles