Saade: Karujärve rattamaratonil pandi punkt tänavusele hooajale, Saaremaa metsade vahelt väljus esimesena Jõeäär

Postimees Sport
Copy

Hawaii Express Estonian Cup rattamaratonide sarja finaaletapp tõi osalejad mandrilt ilmamere äärde Karujärvele. Tippseltskonnas oli õhus võimalus, et neljandat etappi järjest vallutab poodiumi kõrgeima astme selle hooaja üldvõitja Gert Jõeäär ja nii ka läks.

«Poole peal olime viiekesi ees, seal kusagil neljakümnendal kilomeetril saime koos Peeter Tarvise ja Josten Vaidemiga omakorda vahe sisse ja kümmekond versta enne lõppu viimasel singlil olingi üksi ees. Mõnus rada ja ilm üllatuseks siiski jäi vähemalt minu sõidu ajal kuivaks. Ja kuna Saaremaal sai võit võetud, siis "poliitkorrektsuse" mõttes tuleb nüüd ka Hiiumaa rattanädalale minna. Edasine on veel lahtine, eks saab nüüd lõpuks ka tähistada üldvõitu», sõnas selle hooaja valitseja finishis. Kuigi tänase mäefinishi võitis Peeter Tarvis, siis nii mäe- kui aktiivsusarvestuse pani kinni üldvõitja Jõeäär.

Naiste konkurentsis lõi platsi puhtaks võroke Mari-Liis Mõttus. «Kohe algusest sain selliste meestega minema, kellega varem polegi koos sõita saanud. Ühtegi konkurenti ei näinud ja hea hooga lõpuni. Muidugi saame homme Koidu CX võistlusel näha, kas jalad on väsinud või homseks hoopis supertreenitud», olid Mari-Liisi mõtted EC hooaja lõpus. Hooaja kokkuvõttes tõusis parimaks naiseks täna teisena lõpetanud Janelle Uibokand.

Võistkondlikud võidud võtsid ka hooaja kokkuvõttes esikohad kindlustanud KoMo-Veloplus meestes ja Hawaii Express/Cyclon naistest. Raplamaa Rattaklubi KoMole oli hooaeg kolmekordselt edukas – lisaks GP ja võistkondlikule võidule saadi ka Gardena maratonidistantsi üldvõitja karikas, mille omanikuks on sellel aastal Rene Kübar. Hansgrohe kiirenduskilomeetri võitis meestest Anti Arumäe, naistest Mari-Liis Mõttus.

Gardena maratoni võitis sellel hooajal teist korda nooruke Romet Pajur, Jetoili poolmaratoni läbis kõige kiiremini Virgo Mitt, hooaja üldkokkuvõttes võitnud Matthias Mõttuse ees. Põltsamaa lastesõitudel läbis stardilinnakusse mahamärgitud võistlusraja poistest kõige kiiremini Oskar Lemloch, tüdrukute nobedaim oli Linda Lensment, mõlemad võitsid ka üldkokkuvõttes.

Hawaii Express Estonian Cup pidulik lõpugala toimub 19.oktoobril Tallinnas Club Venuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles