PM Dohas. Kivistik: mahlad olid kaheks viimaseks ringiks täitsa väljas

Kris Ilves
, reporter
Copy
Kaur Kivistik Doha MMil.
Kaur Kivistik Doha MMil. Foto: Tairo Lutter

Dohas toimuval kergejõustiku MMil oma hooaja tippmargile ja Eesti rekordile enam kui kümne sekundiga alla jäänud 3000 meetri takistusjooksja Kaur Kivistik tunnistas, et seekord polnud hea tunne.

«Kõik jooksud olid üllatavalt kiired. Ma ei uskunud, et nii kiiresti alustatakse. Esimene kilomeeter oli piiri peal, aga peab olema selliseks kiireks alguseks valmis,» sõnas oma teisel MMil jooksnud Kivistik.

28-aastane sportlane lisas: «Ma üritasin hoida nii palju kui jaksasin, aga tunne ei olnud hea. Minu mahlad olid kaheks viimaseks ringiks täitsa väljas. Kahe kilomeetri peal oli täitsa okei ja hea tundega oleks võinud vajutada, aga täna ei olnud seda tunnet.»

Tänavune hooaeg on pikk olnud ja MMi normi täitis Kivistik alles septembri algul. See ajas kaardid sassi. «Hooaja algul lootsin, et saan suve algusega normi kaelast ära ja maailmameistrivõistlusteks teistmoodi valmistuda. Kogu aeg pidin kaarte ümber mängima. Septembris ei olnud lihtne vormi hoida, aga andsin endast parima.»

Ta märkis, et staadionil olev jahutussüsteem polnud talle meeltmööda. «See temperatuur töötab seal niimoodi, nagu oleks kogu aeg tuul vastu. Mulle see ei meeldinud.»

Kivistik jooksis eeljooksus aja 8.39,26 ja pidi MMil leppima 39. kohaga. 2015. aasta Pekingi MMil jooksis Kivistik 8.56,36 ja sai 34. koha.

Kivistik andis mõista, et jääb hooajaga üldplaanis rahule, sest pääses tiitlivõistlustele. «Selle nimel sporti tehaksegi, seda emotsiooni saadakse siit küll ja veel. Bill Gates võib minna poodi, visata miljonid letti ja küsida: kas saaks ka maitset suhu? Aga ei müüda. Olen õnnelik, et siin olen. Ma ei pane ühele jooksule suurt hinnangut, vaid vaatan hooaega tervikuna ja teen uued plaanid järgmiseks aastaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles