Pompeo süüdistab Kongressi demokraate hirmutamises

BNS
Copy
Mike Pompeo.
Mike Pompeo. Foto: Mandel Ngan / AP

USA vabariiklasest välisminister Mike Pompeo süüdistas teisipäeval demokraate tagandamisjuurdlusega hirmutamises. 

Pompeo ütles kirjas Kongressile, et kutseid välisministeeriumi töötajatele parlamendi ette ilmuda «saab pidada ainult katseteks hirmutada, ähvardada ja väärkohelda välisministeeriumi mainekaid professionaale». 

«Las ma väljendan end selgelt: ma ei talu selliseid võtteid ning rakendan kõiki kättesaadavaid vahendeid, et ennetada ja paljastada igat ähvardamiskatset pühendunud professionaalide vastu, keda ma juhin ning kellega koos ma teenin uhkusega,» kirjutas ta. 

Kutsetes on «tõsised protseduurilised ja juriidilised puudujäägid», ütles Pompeo.

Viie praeguse või viie endise välisministeeriumi ametniku tunnistuste andmine esindajatekojas peaks algama kolmapäeval. 

Esindajatekoja demokraadid üritavad teha selgeks, kas president Donald Trump survestas Ukraina riigipead Volodõmõr Zelenskõid uurima demokraatide presidendikandidaadiks püüdlevat Joe Bidenit ja tema poega. 

Reedel saatis esindajatekoja väliskomisjon kutsed viiele välisministeeriumi ametnikule 2. ja 10. oktoobriks. Üks neist, Kurt Volker, oli USA eriesindaja Ukrainas. Ta astus oma ametist tagasi reedel. 

Komisjon teatas, et ametnike ütlustest andmisest keeldumine võrdub juurdluse takistamisega. Pompeo sõnul selliseks «ähvarduseks pole mingit juriidilist alust». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles