Coe andis dopingutreeneriga seotud sportlastele korralduse

Toimetas Andres Vaher
Copy
Alberto Salazar (keskel) koos hoolealuste Mo Farahi (paremal) ja Galen Ruppiga 2011. aasta MMil.
Alberto Salazar (keskel) koos hoolealuste Mo Farahi (paremal) ja Galen Ruppiga 2011. aasta MMil. Foto: JUNG YEON-JE / AFP

Rahvusvahelise kergejõustikuliidu (IAAF) president Sebastian Coe andis sportlastele korralduse lõpetada igasugune suhtlus dopingutreener Alberto Salazariga.

Teatavasti määrati Salazarile keelatud ainete manustamisele kaasaaitamise eest nelja aasta pikkune tegutsemiskeeld ja saadeti MMilt Dohast minema. Alajuht Coe ei salanud, et on legendaarse USA treeneriga olnud sõprussuhetes.

«Kui oled ühe spordialaga seotud nii kaua nagu mina, võivad sõprus- ja ka muud suhted ulatuda väga kaugele,» vahendas The Guardian Coe sõnu. «Olime samal ajal maailmarekordimehed. Aga nüüd oleme niiöelda ärisuhtluses ja loeb vaid see, et USA antidopinguagentuuri süüdistused olid niivõrd tõsised.»

Briti kergejõustikulegend lisas, et kõigile Salazariga seotud sportlastele on viidud konkreetne sõnum: temaga tuleb lõpetada igasugune suhtlus.

See puudutab näiteks 10 000 m jooksu maailmameistrit Sifan Hassani. Ka meeste pikamaajooksu kauane esistaar, britt Mo Farah tegi koguni seitsme aasta vältel Salazariga tihedat koostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles